fbpx
spot_img

Anegdota iz Kragujevca: Kilijan Mbape, miš i…naravno, gol!

“Novosti” podsećaju na neobičan događaj iz 2016. godine i sjajnu anegdotu iz Kragujevca, kada je mlada reprezentacija Francuske bila gost Srbije u sklopu kvalifikacionog turnira za Prvenstvo Evrope i slavila minimalnu pobedu od 1:0.

– Noć pred utakmicu, oko 23.30, sam na parkingu zatekao jednog igrača Francuske i konobara iz hotela gde su odseli gosti. Momak blage naravi, fino vaspitan, ali preplašen i u šoku. Ni za živu glavu nije hteo da se vrati u svoju sobu, jer je u njoj, čim je ušao, čuo glasan cijuk i video miša – priseća se direktor tog kvalifikacionog turnira i naš nekadašnji internacionalni sudija Zdravko Jokić.

Saznajemo iz uprave hotela i detalje “slučaja Mbape”…

– U sobama smo tada imali skrivene trake sa lepkom, koje su u stvari mišolovke. Samo su sobarice znale za njih i bile dužne da ih redovno proveravaju. Naša i Mbapeova nesreća je bila to što je on po ulasku u sobu čuo da nešto cijuče ispod kreveta, a kada je video miša koji se tek zalepio na traku, pobegao je iz sobe glavom bez obzira i dugo nije hteo u nju da se vrati – sećaju se priče ljudi iz Kragujevca.

A svoju posebnu ulogu imao je i pomenuti konobar sa parkinga…

– On je sve vreme govorio preplašenom Mbapeu samo jednu reč na engleksom jeziku, želeći da ga smiri… ket, ket! Konobar je želeo u Mbapeovu sobu da pošanje mačku, što je ovoga dodatno unervozilo. Na kraju se negde oko ponoći francuski as, ipak, vratio u sobu i sutradan bio ubedljivo najbolji igrač na terenu u Kragujevcu – zavrašava svoju anegdotu Zdravko Jokić.

ŠTO JE BRZ OVAJ MALI…

MEČ u Kragujevcu je 29. marta 2016. gledao i tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić, čiji je sin Branislav bio selektor nada Srbije.

– Brz je ovaj mali sa brojem 13 – rekao je Tomislav kada je već bilo jasno da Mbape dominira na terenu.

– Kako da ne bude brz, kada je celu noć bežao od miša – objasnili su u svečanoj loži sve predsedniku Srbije.

Izvor: novosti.rs

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.