fbpx
spot_img

Асфалтиран прилаз цркви у Борчу

Asfalt

 Прошлог викенда асфалтиран је прилазни пут до Цркеве Архангела Михаила у некада средњовековноном граду Борчу, у дужини преко седамдесет метара. До капије порте асфалтирана су и још два паркинг простора свако за по пет паркинг места.

  Markovic„Дуго се није обнављало код нас, а сада ево уредисмо прилаз до наше цркве. Асфалтирали смо запуштени пут од раскрснице до улаза у порту. Чујем још да ће се средити и атарски пут ка засеоку Чировичима. Водимо преговоре око око обнове локалних путева“, рекао нам је Живорад Марковић,председник Месне заједнице Борач.

Надамо се да ће следећи корак бити уређење историјског споменика, старог средњовековног гробља познатог као „Камена читанка” које је сада запуштено и одудара од уређеног прилаза и уредне црквене порте, иако је одавно под заштитом државе. Мештани избегавају пут поред  старог гробља зараслог у „стреч” бојећи се   гмизаваца.

„Камена читанка”
   „Камена читанка”

000_0160

 

„ПОКАЗИВАЧ”
„ПОКАЗИВАЧ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.