fbpx
spot_img

Bane Jovanović novom pesmom proslavio 25 godina uspešnog rada

Poznati kantautor pop muzike Bane Jovanović, na simboličan način obeležio 25 godina muzičkog rada.


Pre mesec dana objavljen je video spot za pesmu „U tvom srcu je istina“ sačinjen od 105 fotografija, sa različitih festivala, manifestacija, dodela godišnjih nagrada, novinskih članaka, sa saradnicima na pesmama i sa gostovanja u različitim TV emisijama proteklih godina. Iza sebe ima snimljen solistički album, 25 snimljenih pesama i 14 nagrada na različitim muzičkim festivalima širom Srbije i regiona, kao i balkansku nagradu za najboljeg kantautora 2019 godine.

Foto: Luka Radulović

U isto vreme, spotom je i najavio novi album čije se snimanje pre neki dan završilo.

Pre 20-tak godina muzika je u svakom pogledu bila kvalitetnija. Imali smo prave festivale, gde se pevalo uživo uz pratnju orkestra i nije mogao svako da prodje selekciju, ali sem televizije i radija nisu postojali drugi načini da se pesma promoviše.

Danas internet pruža neverovatne mogućnosti, ali je malo dobrih pesama. Ja sam uspeo da zadržim neki svoj pravac ne pokušavajući da se dodvorim nekoj novoj publici na uštrb kvaliteta muzike i teksta.

Doslednost i nepotkupljivost karakterišu Baneta kada je krenuo putem svog talenta definišu ga pre svega kao čoveka, a onda i kao muzičara, ukoliko bi ih izneverio pogazio bi sebe. One mnogima smetaju jer ih doživljavaju kao gordost i prepotentnost ne razumevajući da on kroz njih svojoj muzici trasira put kakav želi, bez kompromisa, autentično i na svoj način. Nosi ih prirodno, spontano, možda i nesvesno. Te osobine jesu put ka mirnom snu, ka bistrom pogledu u ogledalo, ka veri u sebe i u ono što radimo. One imaju cenu, ali je ona zanemarljiva naspram onoga što donosi njihovo nipodaštavanje.

Foto: Luka Radulović

– Materijal je spreman, 8 novih pesama, svaka pesma je jedna priča i sve su aranžmanski različite. Nigde ne žurim, kad bude malo bolja epidemiološka situacija, potražiću izdavača koji će moći da isprati album na pravi način. Publika će uskoro moći da me čuje na APOLON FESTU u Nišu za koji sam spremio interesantnu pesmu – rekao je za portal Pokazivač pop pevač Bane Jovanović.

Marko Spirić

 

PRIJATELJ PORTALA

 APOLON RECORDS

Kontakt 063/ 188 – 5 – 998

063/ 828 – 12 – 86

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.