fbpx
spot_img

„Batut“ raspisao konkurs za izbor najboljih dečjih literarnih i likovnih radova

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ raspisao je konkurs za izbor najboljih dečjih likovnih i literarnih radova na teme „Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom ”, „Podrži dojenje! Majčino mleko-najbolja hrana“ i „Pravilna ishrana = zdravlje“.

Konkurs je namenjen deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola u Srbiji.

Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno-vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja, pravilne ishrane i podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi.

Za svaku od tema, po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika uzrasta od prvog do četvrtog razred osnovne škole i od petog do osmog razreda, predškolske ustanove i škole mogu da dostave okružnom zavodu/institutu za javno zdravlje, Centru za promociju zdravlja, sa naznakom „Za konkurs – Nedelja zdravlja usta i zuba”, odnosno „Za konkurs – Svetska nedelja dojenja” i „Za konkurs – Oktobar mesec pravilne ishrane” najkasnije do 31. oktobra.

Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj pet.

Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou okruga, a zatim ih okružni zavodi/instituti za javno zdravlje dostavljaju Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” do 21. novembra kako bi se za svaku od kampanja proglasio i promovisao najbolji dečiji rad koji će biti štampan u vidu postera tokom 2023. godine.

Konkurs nije nagradnog karaktera (iako u skladu sa mogućnostima mogu biti obezbeđene nagrade), već se kroz izradu, izbor i promociju najboljih dečijih radova podstiče zdravstveno-vaspitni rad.

Najbolji radovi biće izabrani i promovisani na okružnom nivou, a najbolji radovi na nacionalnom nivou biće postavljeni na sajt Instituta za javno zdravlje Srbije, navode u toj zdravstvenoj instituciji.

Izvor: danas.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.