fbpx
spot_img

Bečej: Stipendije dobilo 87 studenata

Lepa i korisna praksa Opštine Bečej traje 11 godina u kontinuitetu, da se svečano potpišu ugovori o stipendiranju uspešnih studenata.

 

Bečej

Foto: Wikimedia/Semberac

Umesto predviđenih 50 stipendija, odlučeno je da se ove godine stipendiraju svi koji su ispunili zahtevne kriterijume. Tako je 87 studenata treće i narednih godina osnovnih, odnosno prve uli druge master studija, s prosečnom ocenom osam, osvojilo opštinsku stipendiju u mesečnom iznosu od 8.000 dinara, tokom deset meseci školske godine.

 

Članica Opštinskog veća Svetlana Vuletić pojasnila je stipendistima da će dobiti stipendije za period od oktobra 2017. do jula 2018. godine. Predsednica Komisije za dodelu stipendija Edit Silađi istakla je da su sa dužnom pažnjom pregledali svih 106 pristiglih prijava i utvrdili da, 87 ispunjava predviđene uslove, te su predložili Opštinskom veću da ih, umesto predviđenih 50, sve stipendira.

 

– Nema boljeg ulaganja u budućnost jedne sredine, od ulaganja u obrazovanje. Vaše je da vredno učite, a naše da vam pospešimo uslove u tom nastojanju skromnim stipendijama. Još da stvorimo uslove da vas, po završetku studija, vratimo i obezbedimo vam posao u struci, onda ćemo dobar deo naše misije ispuniti. Zato smo jednoglasno u Opštinskom veću prihvatili predlog Komisije da proširimo kvotu stipendista –  rekao je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić pre čina potpisivanja ugovora sa svakim stipedistom.

 

Opštinsko veće je prvobitno planiralo 40 miliona dinara za ovu namenu, ali je odlučeno da se doda još tri miliona dinara, kako bi se svim uspešnim studentima obezbedila novčana podrška.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.