fbpx
spot_img

Lela Milosavljević: Summa summarum

Iako im se sve manje radujem, još uvek Nove godine i rođendane dočekujem sa nadom da će doći nešto novo, nešto bolje i lepše.
Naučile me godine da dan ne menja ništa, menja trenutak. U trenutku život nastaje i nestaje. Ali, i dalje su ti dani za mene vreme za razmišljanje, odlučivanje, pospremanje i preispitivanje.
Juče su me, rano, pažnjom obradovali neki moji saradnici i mlađe koleginice. Tokom dana su me se mnogi setili, od rođaka, prijatelja, komšija, do fejsbuk prijatelja. Sve to meni ima neki značaj.
Imam već godine da ponegde podvučem crtu, i iznad nje vidim šarenilo uspeha i promašaja, ljubavi i pakosti, sreće i tuge. Jedino što je uvek prisutno je moja doslednost. Često me baš ona koštala nekih benefita, ali ne može se lako protiv sebe. Opet, ko me poznaje, uvek je znao šta od mene može očekivati, i šta nikada ne bih učinila.
Imam već dovoljno godina da znam da se zbog datuma ništa neće primeniti, ali sam u maštarenju jednako dosledna kao i u svemu drugom.

Lela Milosavljević
Lela Milosavljević
Iz Užica, ljubitelj umetnosti i kolekcionar uspomena. Piše satiru i lirsku prozu, autor knjiga "Tragovi bosih stopala" i "Ples među svicima", kao i tekstova objavljivanih u više elektronskih i štampanih časopisa za umetnost i kulturu, portalima i stranicama.