fbpx
spot_img

Zajednička donacija Novak Đoković fondacije i Banke Intesa novosadskom vrtiću „Bubamara“

Novo igralište i fiskulturna sala za 500 mališana vrtića „Bubamara“ u Novom Sadu zahvaljujući zajedničkoj donaciji Novak Đoković fondacije i Banca Intesa.

Više od 500 mališana vrtića „Bubamara“ u Novom Sadu će imati mogućnost da uživa u sportskim aktivnostima u okviru potpuno novog igrališta i fiskulturne sale u ovom objektu. Zahvaljujući zajedničkoj donaciji Novak Đoković fondacije i Banca Intesa u iznosu od oko 19.000 eura, u dvorištu je postavljeno multifunkcionalno igralište od 200 m2 sa terenima za fudbal, košarku, odbojku, tenis i ostale sportove. Pored terena postavljeni su vrteška, klackalice i ljuljaške, a u samoj zgradi vrtića u potpunosti je renovirana i opremljena odgovarajućim sportskim rekvizitima fiskulturna sala od 130 m2.

Maja Jovanović, projektna menadžerka Novak Đoković fondacije, istakla je prilikom svečanog otvaranja da realizacijom ove donacije Fondacija nastavlja da pomaže projekte koji su usmereni na rani razvoj mališana.

Sport i fizičke aktivnosti jedan su od ključnih preduslova za pravilan razvoj i srećno detinjstvo svakog deteta. Radujemo se što će novi i kvalitetni sadržaji dodatno motivisati decu da se bave sportskim aktivnostima. Nadamo se da će im svaki trenutak na ovom prostoru doneti puno radosti i da će zahvaljujući novom igralištu i fiskulturnoj sali uspešno razvijati nove veštine kroz igru, na zabavan i uzbudljiv način. Posebno bih se zahvalila našim partnerima iz Banca Intesa, koji su prepoznali značaj ulaganja u rani razvoj, i verujemo da je ovo samo početak divne saradnje – rekla je Jovanovićeva.

 

bubamara-otvaranje-novi-sad

Na otvaranju rekonstruisanog objekta, Rajka Šinik Vulić, direktor Odeljenja za PR i društvenu odgovornost Banca Intesa, istakla je da Banka, kroz svoj program korporativne filantropije, već godinama na različite načine pomaže zajednicu i daje podršku lokalnim inicijativama.

Kroz dugoročna partnerstva sa ustanovama, institucijama i organizacijama u Srbiji, poput Novak Đoković fondacije, Banka daje svoj doprinos poboljšanju društvenog ambijenta u kome različite kategorije stanovništva, a naročito deca, imaju mogućnost da razviju svoje pune potencijale i veštine sа ciljem da u budućnosti i oni doprinose pozitivnim promenama u okviru svoje zajednice. Zato se zahvaljujemo Fondaciji koja je svojim konkretnim predlogom motivisala i inspirisala Banku da zajednički pomognemo obnovu vrtića „Bubamara“ i time omogućimo deci iz ovog dela Novog Sada srećnije i bezbrižnije detinjstvo – zaključuje Šinik Vulić.

SPC_3139

Zahvaljujući Novak Đoković fondaciji u prilici smo da svedočimo jednom divnom gestu, a reč je o rezultatu njihovog ulaganja u jedan od vrtića naše Predškolske ustanove. Naime, deca koja pohađaju ovaj vrtić u naselju Slana bara od sada će imati mnogo bolje uslove za rekreaciju, pa i kvalitetnije sportske aktivnosti. Sve to zahvaljujući novom ograđenom terenu u dvorištu vrtića, multifunkcionalnom igralištu sa dva koša, dva gola za mali fudbal i mrežom za tenis, kao i potpuno renoviranoj fiskulturnoj sali u vrtiću „Bubamara“. Još mnogo stvari je korigovano, sređeno i obnovljeno, a sve to na radost dece i u cilju njihovog komfora. Inicijativa za obnovu vrtića potekla je od vaspitačice zaposlene u tom objektu Predškolske ustanove, koja je kao višegodišnji radnik prepoznala potrebe dece i došla do načina za njihovo ostvarenje – istakao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

SPC_3199

Prema rečima Mirjane Đurđev, direktorke Predškoske ustanove „Radosno detinjstvo“, kojoj pripada vrtić „Bubamara“, sva istraživanja uzrasnih karakteristika dece predškolskog uzrasta pokazuju da kod njih postoji potreba za multudisciplinarnim funkcijama koje bi delovale na razvoj kretanja i njihovih sposobnosti.

Sprave i rekviziti su neophodni kako bi se delovalo na što više funkcija, a pre svega u preventivne svrhe. Zato se u ime naše PU zahvaljujem Novak Đoković fondaciji i Banca Intesa na ovoj značajnoj donaciji koja će unaprediti veštine naših najmlađih – istakla je Đurđev.

SPC_3164

Foto: novakdjokovicfoundation.org

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.