fbpx
spot_img

Besplatni smeštaj i učešće na trećem Eko susretu na Vlasinskom jezeru

Na Vlasinskom jezeru, u mestu Vlasina Rid kod Surdulice, u periodu od 27. avgusta do 1. septembra održaće se “Eko susret”.

Udruženje „Art mreža“ treći put organizuje šestodnevni skup namenjen prvenstveno studentima, ali i ostalim mladima koji se bave ekologijom i zaštitom životne sredine. Skup se biti na Vlasinskom jezeru, predelu izuzetnih odlika Vlasina, sa ciljem edukovanja i umrežavanja mladih.

Učešće na ovom događaju je besplatno, kao i smeštaj u apartmanima na Ridu. Prijave traju do 19. avgusta a prijavna online forma se može naći na sajtu udruženja www.artmreza.com.

Mladi će imati priliku da prisustvuju predavanjima i radionicama, tematskim šetnjama u prirodi, učestvuju u razmeni iskustava i da se druže uz najrazličitije aktivnosti (muzika, joga, treninzi, fotografija, društvene igre, roštilj, vožnja čamcem, kupanje u jezeru, šetnje i tome slično).

Teme predavanja su:

– Uvod u pojam zaštićenih prirodnih dobara, vrste i značaj zaštite prirodnih dobara
– Vlasinsko jezero
– Obnovljivi izvori energije (zemlja, voda, sunce, vazduh)
– Depozicije kadmijuma u Evropi i Srbiji kao i uticaj na Pančićevu omoriku
– Omladinske inicijative i pisanje projekata

Julijana Vincan
Julijana Vincan
Banaćanka, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.