fbpx
spot_img

Bezbednost mladih na Internetu – V deo

Saveti za roditelje

 

Bezbedne lozinke
Savet za jednostavno kreiranje bezbednih lozinki na Web lokaciji je da npr. uzmete prva slova reči poznate rečenice. Na primer: „Naš Milan je rođen 1999“, čime dobijate lozinku NMjr99. Lako se pamti a teško pogađa. Nikada nemojte kreirati lozinku koju prijatelji lako mogu da pogode (npr. ime kućnog ljubimca).

MSN filter za pretragu
Deca znaju kako da koriste pretraživače za traženje informacija, ali ne znaju uvek kako da izbegnu veze koje vode do neodgovarajućeg sadržaja. Mi koristimo MSN filter za pretragu koji isključuje neodgovarajuće veze iz rezultata pretraživanja. Za aktiviranje višeg nivoa filtriranja za pretrage možete koristiti kontrole za bezbednu pretragu na  stranici search.msn.co.uk/settings.aspx.

Napomena! Obavezno sačuvajte postavke prilikom promene na najviši novo filtriranja. Da biste deaktivirali filter, morate se vratiti na stranicu sa postavkama pretrage i izabrati niži nivo filtriranja ili u potpunosti ukloniti filtriranje. Ovu postavku morate sačuvati da bi promene stupile na snagu.

 

foto: vodiczadecu.com
foto: vodiczadecu.com

 

Izvor: Časopis za nastavnike „Partner u učenju“

Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović voli svakoga dana da nauči nešto novo. Svaki dan za nju predstavlja novi izazov. U izazovima vidi mogućnost da bude bolja.