fbpx
spot_img

Bilja Krstić i Bistrik orkestar organizuju koncert u Kolarcu trećeg decembra

Audicija Vokalne radionice Bistrik Bilje Krstić proslavlja deset godina i povodom toga biće organizovan slavljenički koncert trećeg decembra u Kolarcu.

1.10.2022 / KNU / Sala Milan Grol /17.30h

Radionicu vodi Bilja Krstić vokalni solista orkestra Bistrik, dugogodišnji muzički urednik RTSRB1

Vokalna radionica je pocela sa radom 2012 godine i čine je, mladi talentovani pevači iz čitave Srbije. Osmišljena je da na umetnički način popularizuje tradicionalnu muzičku kulturu Srbije i regiona i da pruži mogućnost talentovanim pevačima da zavole, nauče i predaju svoje znanje generacijama koje dolaze.

Radionicu vodi Biljana Krstić, profesor muzike i dugogodisnji muzički urednik Radio Beograda, sa stručnim saradnicima. Program vokalne radionice tradicionalnih pesama, obuhvata: široki dijapazon srpske i balkanske vokalne muzike. To su gradske i varoške pesme s kraja 19. veka, kao i pesme starije i novije vokalne tradicije. Posebno mesto imaju i višeglasne kompozicije koje je za radionicu priredio naš eminentni kompozitor- etnomuzikolog, dugogodinji saradnik Bistrika, Dimitrije Obradović, po čijoj se metodologiji izvodi nastava na Kolarčevom Narodnom Univerzitetu. Radna godina odvija se kroz 2 semestra (ukupno 8 radnih meseci) i završava godišnjim koncertom.

Na takmičenjima kod nas i u svetu , najstarija grupa je dobila najveća priznanja, nagrade. Na festivalu VEF u Negotinu prvu nagradu (2022, 2017), U Nisu na medjunarodnom festivalu Konstantin prvu nagradu (2021), u Braili (2018,2017, 2014) drugu, treću i specijanu nagradu).

Bilja Krstić i Bistrik doživeli su veliko priznanje i divljenje na svim kontinentima te i ova radionica ima veliki nacionalni značaj. Prijave slati na biljakrstic@gmail.com

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.
WordPress PopUp Plugin