fbpx
spot_img

Butrinti Summer Fest prvi put u Beogradu

U Beogradu, u Teatru 78, po prvi put je održan internacionalni festival „Butrinti Summer Fest“ u suorganizaciji udruženja Čarobna lampa. Festival podržan od strane Western Balkan Fonda, kao i to da smo se zbog virusa Kovid 19 i nemogućnosti okupljanja adlučili za dokumentarni film „Budućnost počinje danas“, ili retrospektivu festivala od 2000. do 2020. godine.

Dokumentarani film bio je prikazan u Prištini, Tirani, Skoplju, Đakovu, a sinoć i u Beogradu.

Butrinti letnji festival je pozorišni festival sa tradicijom dugom 20 godina. Nakon 2500 godina, antički teatar u Butrintiju ponovo predstavlja mesto gde publika, svakoga leta u julu, uživa u pozorišnoj magiji.

Tokom godina, hiljade pozorišnih umetika predstavilo je, na ovom mestu, svoju umetnost. Tako je Butrinti letnji festival postao jedan od najznačajnih festivala u regionu.

Program je vodila glumica Tamara Kukić, a Aleksandra je ispred Čarobne lampe pozdravila publiku i zahvalila se na podršci.

Zbog pandemije virusa korona, festival ovoga leta nije održan. Dok s radošću i nestrpljenjem očekujemo ponovni susret sa publikom u ambijentu Butrinti antičkog teatra, film „ Budućnost počinje danas“ je priča o onome što je bilo i početak priče koja će tek biti.

Juče smo svi zajedno podržali umetnost, umetnike, kao i želju svih nas da uskro bude kao i ranijih godina – izjavila je Aleksandra Manasijević, predsednica udruženja Čarobna lampa. 

Marko Spirić

Prijatelj portala Frizersko-kozmetički salon „VANJA Đ“

Salon „Vanja Đ“, Vam pruža ugodan osećaj masaže glave, klasična i moderna muška i ženska šišanja, bojenje kose, balayage, ombre, pramenovi u više boja, senčenje kose, 3D pramenovi, meliranje kose, pletenice, dredovi, svečane frizure, dečije šišanje i dečije frizure, brazilski 1KA keratin, kao i usluge trajnog ispravljanja kose najboljim preparatima koja vam pruža sjaj, vitalnost i mekoću.Od momenta kada uđete u salon do momenta kada izadjete, bićete usluženi sa poštovanjem koje zaslužujete.

Sime Pogačarevića 93,Vranje

Kontakt 061/ 674-00-42

 

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.