fbpx
spot_img

Četiri godine školskog života su iza nas

OŠ " Radoje Domanović " Kragujevac
foto: sajt OŠ
“ Radoje Domanović “ Kragujevac

Početak jednog novog perioda za mene je polazak u školu. Znala sam da sam spremna, ali i šta me očekuje. Odjednom sam postala velika i važna, ali i uplašena.

Moja uzbudljiva školska avantura počinje ulaskom u dvorište i prvim licem kog sam ugledala tog dana. To je bila Monika. Upoznale smo se na ,,pečrci“ u školskom dvorištu. To je bio moj prvi kontakt sa nekom nepoznatom osobom iz moje nove sredine. Od našeg prvog susreta mi je ulivala nadu da ću se snaći u mom novom okruženju.

Na početku sam bila veoma nesigurna i mislila sam da neću uspeti da se snađem u tom novom što me je očekivalo. Nisam imala veru u sebe, ali mojim ulaskom u učionicu ugledala sam osobu mladolikog lika koja mi je ulila poverenje i bezbrižnost. Vremenom sam upoznala mnogo novih prijatelja. Primetila sam da smo svi različiti, ali sam upoznala nekog ko je meni veoma sličan. To je moja drugarica Dunja. Nas dve smo prošle mnogo toga zajedno. Imali smo lepe i manje lepe momente u našem prijateljstvu, ali je za ove četiri godine naše prijateljstvo ojačalo. Zbližili smo se i skoro što radimo radimo zajedno. Važnu ulogu u mom putovanju kroz ove četiri godine zauzela je moja učiteljica u kojoj sam od našeg prvog susreta pronašla oslonac. Njene kritike i saveti uvek su bili iskreni i realni. Uvek je imala uvek je imala strpljenje za sve naše trenutke nestašluka. Njene savete i sada čujem u pitam se da li ću na mom putu odrastanje upoznati sličnu osobu njoj.

Ovaj put nikada neću zaboraviti, uvek će mi biti u mislima i u srcu ljubav, toplinu i sigurnost koju mi je prenela učiteljica dala mi je krila da ubuduće letim sigurnije u meni nove, nepoznate i uzbudljive predele.
Autor: Martina Lukić
odeljenje: IV2
Osnovna škola „Radoje Domanović“ Kragujevac
Učiteljica: Zorica Paunović

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.