fbpx

ČOVEK KOJI NE ČEKA – ON NAS SPAJA POEZIJOM

2

 

Zdravko Odorčić Klub Poezije KulturaSnova
Upoznala sam ga pre dve godine. Pomalo ili malo više iznenadjena tada pozivom da dodjem u Zagreb zbog pesme. Pesma me tamo odvela, a dozivljaj i ljudi koje sam srela nikada se neće izbrisati iz mog sećanja. I doček čoveka koji nas spaja – g.Zdravko Odorčić. Nema čekanja, svi su uključeni, važni, dobrodošli…skoro svakog pita, i pitao je kako mu se dopadaju korice knjige, kako je putovao, šta je kreativno u pripremi i kako ON to može prezentovati…i gde – nudi rešenja.
Osećaj dobar koji daje i širi dobru energiju knjigama koje izdaje u svojoj Izdavačkoj kući „Kultura snova“ kroz koje smo se dotakli svojim stihovima ili druženjima – to je G. Zdravko Odorčić. To nisu specijalni načni, metode, preporuke… to je spontanost i profesionalizam spakovan da služi svima nama, u ovom slučaju pesnicima…u životu, tako treba biti svuda, u svim oblastima.
HVALA G. Zdarvko Odorčiću, što nas sve spajaš!

I ove godine u njegovoj organizaciji, održače se 4. MEĐUNARODNI PJESNIČKI FESTIVAL I promovisati pesme koje su odabrane za zajedničku zbirku – MORE NA DLANU. Od 468 pristiglih pesama, odabrano je 231 autora iz 18 država: Italija, Irak, Egipat, Kanada, Bugarska, Albanija, Republika Makedonija, Češka Republika, Njemačka, Austrija, Nizozemska, Švedska, Crna Gora, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Luksemburg i Hrvatska.

Čast mi je I zadovoljstvo da će I moja autorska pesma “Šapat” naći svoje mesto na stranicama ove Zbirke.

Slađana Nedeljković, 09.05.2015.godine

Slađana Nedeljković
Slađana Nedeljković
Volim da pomerim granice da bi se svet video mojim očima. Realnost može biti obojena i malo drugačija - nasmejana mojim i vašim emocijama. Na putu traganja za nežnošću koja je (tu negde) u svakom čoveku.