fbpx
spot_img

CSKA obezbedio prednost domaćeg terena, Darušafaka pala u Moskvi!

Startne petorke:

CSKA: Nando De Kolo, Miloš Teodosić, Semen Antonov, Nikita Kurbanov, Kajl Hajnc.

Darušafaka: Skoti Vilbekin, Bred Vonamejker, Vil Klajburn, Ante Žižić, Luk Harangodi.

Sudije: Kristodlu Kristos (Gre), Jovčić Milivoje (Srb), Himenez Bendzamin (Esp)

Dvorana: Megasport Arena Moskva

Utakmica je bila bitna za oba tima, CSKA juri prvo mesto, iako se već kvalifikovao u plej of, a Darušafaka juri mesto u gornjem delu. Prvi kandidati za to mesto Efes i Crvena zvezda imaju dve pobede više.

Photo: Milliyet.com.tr

Počelo je poenima Hajnca, Vilbekin je uzvratio trojkom, a u četvrtom minutu igre bilo je 10:5 za CSKA posle trojke Miloša Teodosića. Darušafaka je stizala prednost domaćina i gotovo do devetog minuta igralo se koš za koš.

U trinaestom minutu utakmice Vitali Fridzon beleži nova dva poena i po prvi put domaćin je stigao do dvocifrene prednosti. Rezultat je glasio 32:21.

Održavao je tim iz Moskve dvocifrenu prednost tokom cele druge četvrtine, a dve sekunde pre kraja De Kolo pogadja šut za tri poena i CSKA dolazi do najveće prednosti na meču od 12 poena. Rezultat pre odlaska na veliki odmor bio je 47:35.

Najefikasniji u prvom poluvremenu u timu iz Moskve bili su De Kolo sa 14 poena, Teodosic 10 i Hajnc sa 13. U timu Darušafake istakli su se Klajburn sa 13 i Vilbekin sa 11 postignutih poena.

U drugom poluvremenu rasla je prednost Moskovljana i na +14, ali nisu se dali izabranici Dejvida Blata i uspeli su da se spuste na -6 pre početka poslednje četvrtine.

Miloš Teodosić otvorio je četvrtu četvrtinu trojkom, a odmah u sledećem napadu Ogastin pogodio šut za dva poena i ponovo odveo svoj tim na dvocifrenu prednost. Na 6 minuta do kraja CSKA dolazi do najveće prednosti na meču od 18 poena i u tim momentima igra turskog tima raspala se na komade.

Sjajno je šutirao Vilbekin, šut za tri (8-9)

Teodosić 20, De Kolo 17, Hajnc 17 – Vilbekin 26.

Na kraju CSKA  95-85   Darušafaka

 

Photo: opencourt-basketball.com

CSKA – De Kolo 17, Teodosic 20, Augustin 8, Fridzon 7, Frilend , Dzekson 2, Antonov , Voroncević 8, Higins 6, Hrijapa 8, Kurbanov 2, Hajnc 17.

Darušafaka – Vilbekin 26, Jagmur , Batuk 3, Vonamejker 10, Klajburn 13, Moerman 9, Aldemir 10, Savas , Anderson 10, Žižić , Bertans , Harangodi 4.

 

Marko D. Matić
Marko D. Matić
Rođen 6.1.1996. godine u Šapcu. Završio Ekonomsko-trgovinsku školu u Šapcu. Veliki ljubitelj sporta. San mu je da postane uspešan sportski novinar. Životni moto: Ne treba ići kroz život već rasti kroz život.