fbpx
spot_img

Da se predstavimo

 

Fotografija0018
OŠ „Branko Miljković“ Niš

Upoznajte jednu od većih škola u Nišu,  školu  koja nosi ime jednog od najboljih pesnika svih vremena, Branka Miljkovića. Ponosna sam što sam bila učenik ove škole, a sada u njoj radim.

Škola je izgrađena davno, ali u njoj kucaju mlada srca koja joj ne dozvoljavaju da ostari. Školu predvodi ogroman TIM PROFESIONALACA: stručna služba, nastavni kadar, administrativno-finansijsko, tehničko i pomoćno osoblje, na čelu sa direktorom škole i njegovim pomoćnikom.

Počela je sa radom davne 1965. godine kao četvororazredna škola, tj. kao istureno odeljenje Osnovne škole „21.maj“.  Zbog intenzivnog naseljavanja okoline škole 1972. godine je u sklopu postojeće zgrade, izgrađena kompletna nova školska zgrada i iste godine škola je prerasla u potpunu i samostalnu Osnovnu školu.

Mnogo toga u školi nedostaje, ali smo ponosni na ono što imamo: dobre i vredne učenike, međusobno poštovanje i uvažavanje zaposlenih u školi i roditelja učenika, postignute rezultate na mnogobrojnim takmičenjima, uspešno realizovane akcije i aktivnosti, Đački parlament, časopis „Brankovi pero“, tradicionalni literarni konkurs „Brankovo pero“, hor i orkestar, raznovrsne sekcije, bogatu riznicu dela naših i stranih pisaca, medijateku, uspešnu saradnju sa lokalnom zajednicom i ogromnu volju i trud da učenike naše škole, bez obzira na situaciju u kojoj se škola nalazi, izvedemo na pravi put i pomognemo im da odrastu u dobre, poštene i uspešne građane.

Fotografija0034
Školska biblioteka
Fotografija0023
Učionica
Fotografija0007
Zbornica
Fotografija0009
Hol škole
Fotografija0029
Kabinet za informatiku

OŠ „Branko Miljković“ pruža mogućnost celodnevne nastave deci zaposlenih i preangažovanih roditelja. U potpunosti su obezbeđeni uslovi za boravak  dece prvog, drugog i trećeg razreda. Učenici u celodnevnoj nastavi planski i organizovano usvajaju nova znanja i veštine, utvrđuju i produbljuju već stečena znanja, veštine i navike. Učitelji pružaju pomoć deci u učenju, radu i izradi domaćih zadataka. Slobodno vreme učenici provode u igri i odmoru prema individualnim afinitetima svakog učenika.

Škola obezbeđuje učenicima obuhvaćeni celodnevnom nastavom ishranu, a o kvalitetu hrane brine stručno osoblje.

Fotografija0051
Trpezarija

O planiranju svih aktivnosti redovno se upoznaju roditelji na roditeljskim sastancima ili individualnim razgovorima.

Biće nam izuzetno drago da nas posetite i budete naši gosti.

DOBRO DOŠLI!

 

 

Suzana Veljkovic
Suzana Veljkovic
Suzana je profesor razredne nastave u OŠ “ Branko Miljković „ iz Niša. Svoje aktivnosti usmerava ka što učestalijem praćenju i uvođenju novina, kreativnijem i savremenijem pristupu nastavnom procesu, jer je cilj savremene nastave da učenici sa više volje i radoznalosti za otkrivanjem sveta oko sebe prilaze usvajanju novih nastavnih sadržaja.
WordPress PopUp Plugin