fbpx
spot_img

Dejan Bodiroga novi predsednik Evrolige

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga novi je predsednik i direktor Evrolige, odlučili su akcionari najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Ikona Evrolige Dejan Bodiroga, koji je tokom igračke karijere osvojio tri titule Evrolige i više pojedinačnih nagrada, imenovan je za predsednika Evrolige, a obavljaće i ulogu direktora, saopšteno je na sajtu elitnog evropskog takmičenja.

Ističu da Bodiroga u svoju novu ulogu donosi znanje i iskustvo, kao i da će se fokusiraće na povećanje kvaliteta takmičenja za klubove, igrače, navijače, partnere i sve zainteresovane strane.

„Njegova široka međunarodna mreža pruža osnovu za novu strategiju fokusiranu na poboljšanje institucionalnih odnosa Evrolige u okviru globalne košarkaške zajednice, uključujući Udruženje igrača Evrolige, Odbor trenera Evrolige, Uniju košarkaških zvaničnika Evrolige, FIBA, domaće lige i druge srodne košarkaše institucije“, anvedeno je u saopštenju.

Napominju i da je Bodiroga, nakon bogate igračke karijere, bio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije između 2011. i 2015. godine, a potom i predsednik Komisije za takmičenje FIBA Evrope.

„Ulazimo u novu eru Evrolige. Proteklih 20 godina je prvo evropsko košarkaško takmičenje postalo moćno u globalnom sportu. Želeo bih da se zahvalim Đordiju Bertomeu i njegovom timu na njihovoj viziji i napornom radu. Radujem se nastavku izgradnje i širenja uticaja Evrolige i Evrokupa“, rekao je Bodiroga po stupanju na funkciju.

Maršal Glikman v.d. generalnog direktora

Dugogodišnji savetnik evropskog takmičenja i generalni direktor „G2 Strategic“ Maršal Glikman postavkljen je za vršioca dužnosti generalnog direktora i specijalnog savetnika za nekretnine Evrolige.

Glikman će pored navedenih funkcija imati i mesto u odboru „Euroleague Ventures“, zajedničkog preduzeća lige sa „IMG Media“. Njegova uloga će biti prelazna i pomagaće akcionarima Evrolige u pronalasku stalnog izvršnog direktora.

Bodiroga i Glikman će preuzeti funkcije dosadašnjeg generalnog direktora Đordija Bertomeua, koji je bio prvi čovek takmičenja 22 godine kao jedan od osnivača Evrolige 2000.

Dejan Bodiroga (49) je u karijeri igrao za Proleter, Zadar, Trst, Olimpiju Milano, Real Madrid, Panatinaikos, Barselonu i Virtus iz Rima. Proglašen je 2002. za košarkaša godine u Evropi, a tri puta je osvajao Evroligu – 2000, 2002. i 2003. godine.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je Svetsko prvenstvo 1998. i 2002. godine, kao i srebro na Olimpijskim igrama 1996. godine i tri zlatne medalje na Evropskim prvenstvima, kao i jednu bronzu.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.