fbpx
spot_img

Koračajmo zajedno: Vesni Stojković iz Vranja potrebna pomoć da prohoda – budi human

Zbog ozbiljne komplikacije zdravstvenog stanja, kada joj je dijagnostifikovano zapaljenje krvnih sudova, Vesna Stojković (50) iz Vranja, ostala je bez obe noge.

Radila je u kasarni u Vranju, 2004. godine ostala je bez posla zbog racionalizacije u vojsci. Zatim se razbolela, a i nesrećne okolnosti su se gomilale jedna za drugom. Živi od tuđe nege i pomoći koja je 30.000 dinara.

Jedna noga amputirana joj je 2018 godine, a zatim sledeće godine i druga noga. Pored svega što ju je zadesilo ostala jaka, puna života i volje. Samohrana je majka, a od velike pomoći joj je ćerka Marija koja sada paralelno radi i upisala je medicinsku školu u nadi da će nakon toga moći da nađe posao u inostranstvu kako bi majci olakšala život.

Vesna nije u stanju ni da stoji ni da hoda, dane provodi u kolicima pošto proteze koje je dobila preko Republičkog fonda joj i nisu preterano od pomoći.

Kako bi ponovo počela da korača i samostalno funkcioniše potrebno joj je elektronsko koleno koje je oko 18 000 evra.

Reč je o takozvanom elektronskom ili sigurnosnom kolenu „Cleg4“.

Na žalost ta suma novca koliko je potrebno izdvojiti ja za moju , a čini mi se i mnoge porodice u Srbiji nemoguća misija.

Znam da je mnogim ljudima neophodna pomoć, dosta je i bolesne dece i zbog toga se ustručavam da zamolim za pomoć, nadam se da postoje ljudi koji žele da mi pomognu – kaže Vesna.

Ona sa puno optimizma čeka šansu da ponovo počne da hoda, a sve što želi je da bude dobra majka Mariji.

Vaše malo je Vesni je sve! Budimo humani!

Uplatom na dinarski račun: 160600000080543417

Kontakt  060 36 50 282 (Vesna Stojković)

Novinar Marko Spirić

 

PRIJATELJ PORTALA 

Ulični Trening Most Ćuprija-Street Wourkout

 

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.