Đoković: Nedostaju mi takmičenja, kada se vratim na teren biću u vrhunskoj formi

Foto: Getty Images

Novak Đoković, šesti teniser sveta i najbolji teniser Srbije, boravio je u Srbiji prošle sedmice, a u intervjuu za “Sport klub”, govorio je o nastavku karijere.

Đoković je trenutno u Parizu zbog obaveza prema sponzorima, posle kojih se vraća u Monte Karlo kako bi nastavio sa kondicionim treninzima.

 “Radim kondiciju svaki dan, trudim se da budem u formi. Već je prošlo dva meseca, a ja u životu nisam imao više od mesec dana bez reketa. Tako da mi je ovaj period dobro došao. Nedostaje mi takmičenje, ali ne do te mere gde ne znam šta ću drugo da radim. Imam pregršt lepih stvari u životu trenutno koje mi se dešavaju. Naravno, najlepša je to što smo Jelena i ja po drugi put postali roditelji. Najviše sam okupiran familijom i tim osećanjima koje doživljavamo”, rekao je Đoković.

Novak period pauze koristi i za pravljenje planova za nastavak karijere.

“Treniram, aktivan sam, sa svim roditeljskim dužnostima i odgovornostima, srećan sam i ispunjen u životu i drago mi je što imam ovih pet-šest meseci da organizujem život, postavim neke temelje i za svoju igru i telo, za narednih ne znam koliko godina. Volim da kažem da je to deset godina, pa videćemo koliko će sve to da traje u profesionalnom tenisu. Kraj mi nije na vidiku. Želim da pomeram granice, da nastavim da se usavršavam, koliko god da sam do sada postigao svestan sam da ima još mnogo toga što mogu da uradim i usavršim. Ima elemenata u igri u kojima ima mnogo prostora za napredak. Iako možda drugi to ne vide, ja to vidim, baš kao i moj tim, tako da ima dosta prostora i vremena kojima ćemo se posvetiti, u analizi moje igre. To je prvi put da imam vremena da postepeno podižem nivo i kondicije i igre, i da se psihički spremim, da kada uđem u novu sezonu da ću biti na svom vrhuncu”, istakao je Đoković.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.