fbpx
spot_img

Donacija ultrazučnog aparata dečjoj klinici u Tiršovoj

Beograd, 12. decembar 2017 – Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina isporučila je novi ultrazvučni aparat vrednosti 37.000 evra Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Aparat je donacija gospođe Rebeke MekDonald iz Toronta, Kanada, koja je ostvarena u saradnji sa Fondacijom Princeze Katarine i humanitarnom organizacijom Lajflajn Kanada čiji je Princeza Katarina pokrovitelj.

“Povod ove posete je donacija ultrazvuka za decu, koji je preko potreban u vašem radu. Ovaj aparat je donacija gospođe Rebeke MekDonald, Srpkinje koja živi u Kanadi. Vrednost ove donacije je 37.000 evra. Drago mi je da u dijaspori postoje ljudi velikog srca koji na svaki način žele da pomognu svojoj zemlji i koji nisu zaboravili svoju domovinu. Biće mi drago da ovakvih projekata bude što više. Moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja ćemo nastaviti da pomažemo koliko god možemo. Hvala svim ljudima dobre volje koji nam pomažu i pozivam ih da zajedno nastavimo dalje. Ja se nadam da ćemo ponovo doći u vašu bolnicu i nastaviti da vam pomažemo kao što to radimo već 16 godina. Želim vam svaki uspeh u daljem radu”, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

U ime osoblja i pacijenata, profesor Zoran Radojičić, direktor bolnice, zahvalio je Princezi Katarini, njenim fondacijama i Rebeki MekDonald na pomoći.

Gospođa Rebeka MekDonald je rođena u Sarajevu, a već više od 40 godina živi i radi u Torontu, gde je na čelu kompanije koja trguje gasom i električnom energijom. Rebeka MekDonald je veliki dobrotvor i humanitarac, a za doprinos razvoju srpske kolonije u Kanadi dobila je Orden Svetog Save.

Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine nedavno je ostvarila jedan od najuspešnijih perioda od svog osnivanja pre 25 godina. U poslednjih nekoliko meseci, ukupna vrednost donirane nove medicinske opreme dostigla je čak 1.731.000 dolara. Najveći deo ovih sredstava, 1,4 miliona dolara, odnosi se na vrednu sterilizacionu opremu za bolnice u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu, koju je Princeza Katarina obezbedila u saradnji sa Projektom C.U.R.E. iz Denvera u Koloradu.

U julu ove godine Klinički centar Niš dobio je novi digitalni mamograf sa vođenom biopsijom, vredan 300.000 dolara, koju je u saradnji sa kompanijom Hologic iz Masačusetsa obezbedila Fondacija Princeze Katarine.

Tom prilikom, Princeza je Centru za dečiju hirurgiju i ortopediju u istom Kliničkom centru isporučila pacijent-monitor u vrednosti od 10.000 dolara, donaciju humanitarne organizacije Lajflajn Njujork. Početkom avgusta, Princeza Katarina isporučila je dva pacijent-monitora vrednosti 21.000 dolara, odeljenju za dečiju onkologiju Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.