fbpx
spot_img

Dragana Gligorin: Harmonija

Harmonija ili balans u nasim zivotima predstvlja rezultat unutrasnjeg mira, zadovoljstva samim sobom i svojim zivotom. Upravo to zadovoljstvo satkano je od svega sto smo do tog trenutka rekli, uradili ili postigli. Zato je vazno da za svaki naš korak koji zavisi isključivo od nas samih gledamo pozitivnu stranu sveta i situacija koje nam se desavaju, da volimo sebe, svoju posebnost, to što baš mi imamo takve oči, usne ili kosu. Duboko verujem da se zadovoljnim ljudima  njihovo stanje duha vidi  baš na njihovom licu.

Nekada se dese oklonosti u okviru kojih nismo bas najveštiji u ponašanju,  ili prosto ponekad ponestane snage da se borimo. Bas tada treba se potruditi da zaćutimo jer kako se kaže u ćutanju je sigurnost ili ćutanje je zlato! Nakon toga kada razmislimo shvatimo da bi bilo koja reakcija bila besmislena ili nepromisljena, možda čak i nepotrebna!

U današnje stresno i turbulentno vreme najveću vrednost ima duševni mir koji čini život harmoničnim. Zapravo harmonija je u nama, samo ako dobro razmislimo, i mi tada živimo zdrav, uspešan i srećan život. Do harmoničnog načina života ne stiže se preko noći, već konstantnim ulaganjem u sebe, svoje znanje, ponašanje, pozitivan stav prema životu i izazovima, sa ciljem da želimo da budemo najbolja verzija sebe. Ipak nije teško dostići harmoničan život. Unutrašnji mir je odnos koji se ogleda kao sklad kako sa sobom tako i sa okolinom i zahteva da sve oblasti našeg života budu u harmoniji.

Dragana Harkai
Dragana Harkai
Master ekonomista, pisac, Business English edukator i blogger. Autorka podržava univerzalne ljudske i životne vrednosti i piše o tim vrednostima, kvalitetnom stilu života, modi, lepoti, ljubavi, osmehu, putovanjima, inovacijama. Inače, i njen način pisanja je potpuno izgrađen jer je sa 18 godina izdala svoju prvu knjigu “Osmeh do beskraja”, nakon nekoliko godina i drugu “Duša” koja je dvojjezična. Govori tečno nekoliko svetskih jezika i voli da putuje i upoznaje najrazličitije ljude. Ako je pitate šta je za nju najvažnije odmah će vam reći zdravlje i kultura, to se i vidi po njenom stavu, ponašanju, odnosu sa ljudima i načinu života.