fbpx
spot_img

Ekonomična digitalizacija poslovanja

Predstavljeno pet elemenata modernog poslovanja na 14. IT konferenciji

Na 14. IT konferenciji koja je održana 5. oktobra u Crowne Plazi, učestvovalo je 40 eminentnih predavača iz Srbije i regiona, što je svrstava među najveće tehnološke konferencije u okruženju. Prisustvovalo je oko 450 IT stručnjaka i predstavnika vodećih kompanija u regionu koji su kroz pet simultanih trekova u pet odvojenih sala imali priliku da saznaju sve važne novosti iz sveta novih tehnologija sa kojima je moguće značajno unaprediti poslovanje i doći do konkretnih benefita u poslovanju. 

Kroz studije slučaja pokazano je kako nova tehnološka rešenja mogu da oblikuju poslovanje danas, da ga modernizuju i učine maksimalno konkurentnim i isplativim. Centralne teme ovogodišnje IT  konferencije bile su: aplikacije, mediji, bezbednost, infrastruktura i Cloud (oblak).

Moderno poslovanje i generalno biznis okruženja koja žele da idu uzlaznom putanjom zahtevaju konstantno praćenje novih tehnoloških rešenja, njihovu implementaciju i aktivnu primenu. Samo u sinergiji sa novim tehnologijama i pravim rešenjima moguće je doći do željenog napredka i rasta poslovanja. Ova konferencija imala je za zadatak da predoči značaj praćenja svih tehnoloških tokova i ukažena njihov značaj i neminovnost u razvoju digitalizovanog biznisa. – izjavio je Roberto Poletto direktor marketinga i prodaje kompanije COMING – Computer Engineering.

Julijana Vincan
Julijana Vincan
Banaćanka, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.