fbpx
spot_img

Fenomenalni Sci-Fi romani koje morate da pročitate

Ukoliko uživate u zanimljivim pričama koje vas teraju na razmišljanje, maštanje i kreativnost, neki od ovih naslova će vam se sigurno dopasti.

Foto: ProfimediaFOTO: PROFIMEDIA

Romani naučne fantastike vas teraju da razmišljate, da budete maštoviti i kreativni, a uglavnom obrađuju tehnološke, socijalne, ratne, porodične i egzistencijalne teme, koje su zapravo deo naše svakodnevnice.

Ovako izgleda lista Sci-Fi romana koje vam preporučujemo da pročitate:

ZADUŽBINA, Isak Asimov

„Prva knjiga ove trilogije je osvojila Hugo nagradu 1965. godine za najbolju seriju svih vremena. Ovo je delo naučne fantastike na najvišoj skali, jedan od klasika ovog žanra“, piše urednik sajta Dirty Tackle Bruks Pek.

DINA, Frenk Herbert

„Herbert je napisao ovako kompleksan roman davne 1965. godine, u kome se prepliću politika, ekonomija, religija, nauka, filozofija i kultura“, napisao je Tomas Vagner za SFReviews.net

PRSTEN, Lari Niven

Luis Vu, koji ima 200 godina, Tila Braun od 20 godina i dva vanzemaljca kreću da istraže nepoznati svet, Prsten.

DEMON, Danijel Suarez

„Suarezov prvenac je savršen poklon za sve ljubitelje komjuterskih igrica i svakoga ko voli izazove, drhtavicu i sajber napetost. Finalni obrt koji uništava sva iščekivanja ostaviće čitaoce da sa nestrpljenjem iščekuju nastavak“, pišePublisher’s Weekly

JA, ROBOT, Isak Asimov

Film Vila Smita nije ništa u poređenju sa aktuelnom knjigom. Kolekcija devet priča koja će potpuno da vas raspameti.

KONTAKT, Karl Sejgan

„Ko je kvalifikovaniji od čoveka koji je napisao Kosmos da predstavi mogućnost vanzemaljske inteligencije i prvi ljudski kontakt sa njima u imaginativnoj realnosti?“, piše Publisher’s Weekly

2001: ODISEJA U SVEMIRU, Artur Klark

„Brilijantni mozak naučno-fantastičnog žanra“, prema sajtu LIFE.

RAT SVETOVA, Herbert Džordž Vels

„Pravi klasik koji poentira na način koji ne samo važan za čitaoce naučne fantastike, već i za celokupno mišljenje civilizacije o sebi“, napisao je Ben Ist za The Guardian.

1984, Džordž Orvel

„Slažući se sa svim pozitivnim kritikama koje su napisane, ne mogu da Vam ne kažem, još jednom, koliko je fina i duboko važna ova knjiga za mene“, Aldous Huxley u pismu Džordu Orvelu.

HIPERION, Den Simons

Jedan od najprovokativnijih momenata u romanu, koji vas tera na razmišljanje jeste kada jedan od likova kaže: „Ponekad, snovi su sve što nas razlikuje od mašina.“

NEUROMANSER, Vilijam Gibson

„Ovaj roman nije toliko zainteresovan za likove i zaplet, koliko je posvećen stvaranju osećanja transformisane realnosti, gde je potreban novi rečnik kako bi se opisala sama percepcija koja je promenjena računarima“, piše Džon Mulan za The Guardian.

SIRENE S TITANA, Kurt Vonegut

Sjajan naučno-fantastični roman sa elementima komedije i satire.

A.J.

Izvor: menshealth.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.