fbpx

Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine i Lajflajn Čikago nastavljaju sa obnovom psihijatrijske bolnice u Kovinu

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina u društvu dr Milene Bajić, predsednice organizacije Lajflajn Čikago i grupe od više od 80 Srba iz SAD otvorila je obnovljeno žensko odeljenje u psihijatrijskoj bolnici Kovin. Donaciju vrednu 76.000 američkih dolara obezbedila je humanitarna organizacija Lajflajn Čikago koja radi pod pokroviteljstvom NJ.K.V. Princeze Katarine, a sponzor ovog vrednog projekta bila je Fondacija Džona i Mildred Medić Vučenić, čija porodica je jedan od najvećih pojedinačnih donatora Lajflajn Čikago.

Do sada je u novembru 2017. obnovljeno i muško odeljenje zahvaljujući donaciji vrednoj 90.000 američkih dolara. Pored ostalih popravki, zamenjena su i postavljena nova kupatila, prozori i vrata.

„Razlog moje današnje posete je još jedna velika donacija, ukupne vrednosti veće od 160.000 američkih dolara, zahvaljujući kojoj su renovirana kupatila u bolnici, i kupljeni novi prozori i vrata. Prvo smo završili muško odeljenje, a sada i žensko, tako da je ovo bio jedan veliki i uspešan projekat. Donacija je obezbeđena posredstvom kancelarije Lajflajn Čikago kojoj sam ja pokrovitelj, u vidu poklona Fondacije Džona i Mildred Medić Vučenić. Veoma sam srećna jer će vam ova donacija omogućiti da malo lakše radite, a boravak pacijenata u bolnici učiniće mnogo komfornijim”, rekla je NJ.K.V. Princeza Katarina.

Dr Aleksandra Gavrilović, direktorka psihijatrijske bolnice u Kovinu, najtoplije je zahvalila Princezi Katarini, humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago i Fondaciji Džona i Mildred Medić Vučenić na njihovoj velikoj pomoći.

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.