fbpx
spot_img

Fotografija dana: Meteorska kiša

Svake godine čekam tu prelijepu kišu meteora Geminida pa sam tako i ovu. Mjesec je zalazio oko 2 i 30 pa sam se dignuo u 2 sata, izašao na terasu kad ono nema zvijezda, oblaci.

Pogledam satelit i vidim da je sjevernije na otoku počela vedrina tako da sam morao otići prema Cresu. Imao sam nekoliko kadrova u glavi ali nažalost zbog svjetlosnog zagađenja od plivarica odusato sam od toga te se uputio na sigurnu lokaciju, Srem na Cresu.

Foto: Sandro Puncet

Bura i hladnoća su malo otežali fotkanje ali ja sam zadovoljan …

( Nikon d750, tokina 16-28@24, f4, iso 5000, 15 sec za meteore, za nebo i tlo iso 1600. Stack 22 fotografije.)

14.12.2021. Srem / Cres

Sandro Puncet
Sandro Puncet
Rođen sam 7.9.1979. godine na Malom Lošinju gdje i dan danas živim i radim. Prve fotografije sam napravio sam svojim "idiotom" na film 1997. godine i sa njim sam ulovio prve munje. Zbog financijskih nedostataka prvi dslr sam kupio 2013. godine kada sam se ozbiljnije počeo bavit fotografijijom. Odmah sam našao smjer koji me zanima, iako sam se probao ostale teme, a to je lov na oluje što i danas sa velikom strašću fotografiram. Imao sam jednu samostalnu izložbu a nekoliko mojih fotografija bile su hit na društvenim mrežama i portalima, ne samo u Hrvatskoj već i u susjednim zemljama.