fbpx
spot_img

Humanitarni događaj za pomoć Srbiji u organizaciji fondacije princeze Katarine i projekta C.U.R.E.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina bili su počasni gosti na humanitarnom događaju na kom su prikupljana sredstva za podizanje svesti o potrebama globalne zdravstvene zaštite i isporuku medicinske opreme i sredstava za zdravstvene radnike i pacijente u Srbiji, koji je Projekat C.U.R.E. organizovao u hotelu „Drejk“ u Čikagu.

Zahvaljujući saradnji sa projektom C.U.R.E, Fondacija Princeze Katarine u narednom periodu će obezbediti sterilizacionu medicinsku opremu u vrednosti od 1.400.000 dolara za zdravstvene ustanove širom Srbije, bolnice u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Kraljevu.

„Oduševljeni smo što ćemo biti domaćini Nj.K.V. Princezi Katarine ove specijalne večeri, a prikupljena sredstva će poboljšati zdravlje i spasiti živote u Srbiji kroz isporuku medicinske opreme i sredstava. Zajedno, mi mijenjamo svet!“, rekao je dr Daglas Džekson, predsednik i izvršni direktor Projekta C.U.R.E, koji vodi distributivni centar u Čikagu od 2014. godine.

„Čast nam je što sarađujemo sa Projektom C.U.R.E. na obezbeđivanju neophodne medicinske opreme za građane Srbije. Trenutno, samo 40 bolnica pruža negu za oko 9 miliona stanovnika. Pacijentima, porodicama i deci potrebna je pomoć, da imali odgovarajuću zdravstvenu zaštitu i nadu“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, zajedno sa predstavnicima Projekta C.U.R.E takođe su bili i gosti na prijemu u organizaciji Rotari kluba Čikaga i „Rotary One“ fondacije gde su predstavili uspešnu zajedničku saradnju i razmatrali naredne korake u pomaganju Srbiji.

Projekat C.U.R.E. je međunarodna organizacija za pružanje pomoći, sa sedištem u Denveru, Kolorado, sa 20 centara za distribuciju i sakupljanje širom Sjedinjenih Američkih Država, i najveći je svetski distributer donirane medicinske opreme. Od 1987. godine, donirali su više od 550 miliona dolara u opremi i medicinskim programima kojima pomažu siromašnima u 134 zemlje.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.