fbpx
spot_img

HUMANOST MUZIČKO POETSKOG KONCERTA „TAMBURICA SREM ORCHESTRA“

IMG_0892IMG_0923

Udruženje balkanskih umetnika u saradnji sa Gorjanom Anom Dabić i ansablom TAMBURICA SREM ORCHESTRA dana 27.02.2015. godine  održalo je humanitarni koncert. Koncert je bio održan u VELIKOJ VEĆNICI SUBOTIČKE GRADSKE KUĆE.

IMG_0917IMG_0911

Sredstva prikupljena ovim putem namenjena su humanitarnim programima Udruženja balkasnkih umetnika, sa posebnim osvrtom na pomoć deci koja boluju od karcinoma.

IMG_0914IMG_0930
Koncert fenomenalnih tamburaša svojim prisustvom uveličali su  pesnici iz Beograda i Rijeke i to: Gorjana Ana Dabić, Dušan Živković, Neđo Ćićo Stojanović i Valerio Orlić.

IMG_0904IMG_0901
Pomenuti pesnici su kroz interaktivni performans izgovarali svoje stihove, te istim dali veći ugođaj i komotniju atmosferu u koncertnoj sali.

IMG_0908IMG_0910

Zahvaljujemo se  vernoj publici koja je uz Baha, Vivaldija i mnoštvo klasičnih kompozicija osetila sazvučije humanosti, muzike i poezije…

IMG_0932

 

UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKAhttp://ubu.mojsajt.rs/
Nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti savremenog kulturnog stvaralaštva i to kroz književnost, slikarstvo, fotografiju, muzički i scenski angažman, sa posebnim osvrtom na afirmaciju mladih u cilju održivosti i unapređenju postojećeg i kreiranju novog kulturnog života društvenih zajednica na Balkanu.