fbpx
spot_img

IGRA PESNČKIH DUŠA U ISTRI

Slađana Nedeljković
Slađana Nedeljković
Pula i pesnici
Pula i pesnici

11349989_10205204626687698_1329142798_n

 

Pula

G-din Zdravko Odorcic - organizator
G-din Zdravko Odorcic – organizator

Slađana Nedeljković

Rovinj - nastup kraj mora
Rovinj – nastup kraj mora

 

I jeste igra treperava puna osećanja , traganja i dobre energije. 90 autora na jednom mestu. Jedna zbirka “More na dlanu” izdavačke kuće “Kultura snova” iz Zagreba na čelu sa maestralnim autorom, takodje pesnikom i organizatorom ovog velikog skupa – gospodinom Zdravkom Odorčićem. A u knjizi je zastupljeno preko 200 autora i to po četvrti put. Medjunarodni pesnički festival, s pravom se može reći i svetski jer su u knjizi zastupljeni autori iz celog sveta.

I napraviti osvrt na te dane druženja u Istri – to je posebna priča – a sve kao pesma, bolje reći pesme koje su se čule odzvanjale tih dana Istrom – Pulom, gradom domaćinom, Labinom, Pazinom I Rovinjem gde sun as dočekale male i velike mažuretkinje. A sve u skladu sa nazivom zbirke…kraj mora. Doček pun topline i srdačnosti, druženje, prijateljstva uz gitaru i opet poeziju, predstavljanje domaćina i gostiju na trgovima, bibliotekama,  zbirki koje su u medjuvremenu nastale, zahvaljivanja Zdravku koji nas je okupio…i još priča uz more i stihove.

Ako slike govore hiljadu reči, neka vam one pokažu delić atmosfere ovog prekrasnog druženja i manifestacije koja je trajala od 11. do 14.juna a ostaće upamćena svima nama zauvek.

Igra pesničkih duša se nastavlja plemenitošću i emocijama koje su se lagano stišale, dani već prošli, iza nas od našeg susreta, a još osećam osmehe, dodire, zagrljaje…

I ko zna gdje će nas putevi odvesti do sledeće godine i do sledećeg jubilarnog 5-og Mora na dlanu, i ko zna hoćemo li se opet videti, zato vam želim sada reći, hvala vam što ste se pojavili u mome životu.

Sladjana Nedeljkovic, učesnica Festivala iz Vranja

 

 

 

Slađana Nedeljković
Slađana Nedeljković
Volim da pomerim granice da bi se svet video mojim očima. Realnost može biti obojena i malo drugačija - nasmejana mojim i vašim emocijama. Na putu traganja za nežnošću koja je (tu negde) u svakom čoveku.