fbpx
spot_img

Ilegalne streaming stranice popularnije od Netflix-a


Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država (DOJ) podnelo je optužni predlog za 8 osoba koje se terete za upravljanje ilegalnim servisima Jetflicks i iStreamItAll koji omogućavaju streaming medijskih sadržaja.

Oba servisa zajednički poseduju više od 300.000 epizoda TV serija i filmova i zajedno su popularniji od Netflix-a i Amazon-a zajedno.

Jetflicks je svojim korisnicima naplaćivao uslugu streaminga 9,99 dolara mesečno, dok iStreamItAll (koji još uvek nije ugašen) istu uslugu nudi za 19,99 dolara ili 179,99 dolara za celu godinu.

DOJ navodi da su servisi koristili kodiranje kako bi preuzimali video sa torrent web stranica poput Pirate Bay-a i potom reprodukovali sadržaje preko svojih servera u SAD-i i Kanadi.

Pored toga DOJ je ustanovio da neki sadržaji koje je nudi iStreamItAll nisu uopšte bili dostupni za autorizovanu prodaju, preuzimanje i gledanje izvan bioskopskih dvorana.

Optužene terete za više kriminalnih radnji, uključujući zločinačko udruživanje, kršenje kaznenog zakona, pranje novca, povrede autorskih prava i neovlašćeno javno emitiranje, a ukoliko im se dokaže krivica svaki od njih bi mogao da dobije do 5 godina zatvora.

Izvor: itvesti.info

Mihailo Todorović
Mihailo Todorović
Učenik Prve kragujevačke gimnazije specijalno informatičkog odeljenja. Voli video igre, filmove i druženje. Hobi su mu sviranje gitare, plivanje i usavrsavanje engleskog jezika.