fbpx
spot_img

IMDB objavio 10 najpopularnijih filmova i serija u 2021.

IMDB je objavio listu deset najpopularnijih filmova i serija u 2021. godini. Rezultati su zasnovani na stvarnim mesečnim pregledima na stranici ove internet-platforme.

Foto: Profimedia
Na spisku najpopularnijih filmova u ovoj godini nema nijedne drame ili horor filma, prevladavaju naučnofantastični i priče o superherojima.

 

Prvi najpopularniji film na IMDB-u je „Dune“, nova adaptacija naučnofantastičnog romana autora Franka Herberta. U filmu radnja prati mladog Pola Atreidesa, kojem je poverena zaštita najvrednije imovine i najvažnijeg elementa u galaksiji.

Film je ostvario veliku zaradu, a već je potvrđeno snimanje nastavka u kome će se završiti radnja iz prvog romana.

Na drugom mestu je film „Suicide Squad“, u kome se najpoznatiji zlikovci pridružuju tajnoj misiji kako bi pomogli da se zaustave još veći negativci. Ove godine je izašao drugi nastavak, a u prvom nastavku iz 2016. godine se u postavi nalazio i Betmenov najveći protivnik – Džoker.

Osim ova dva filma, ostali filmovi na listi najpopularnijih su: „Eternals“, „Mortal Kombat“, „Zack Snyder’s Justice League“, „Godzilla vs. Kong“, „Black Widow“, „Army of the Dead“, „Cruella“ i „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings“.

Slična je situacija i s ovogodišnjim najpopularnijim serijama. Na spisku se nalaze Marvelovi superheroji, ali i serije iz naučnofantastičnog žanra, kao i vrlo popularna serija nastala prema poznatim ljubavnim romanima.

Ove godine je najpopularnija serija na IMDB-u Marvelova mini-serija „Wanda Vision“. Radnja serije prati radnju nakon filma „Infinity War“, u kojem je Vižn preminuo, a Vanda Maksimov se pokušava nositi s gubitkom voljene osobe. U mini-seriji se kombinuje stil klasičnih sitkoma i Marvela, u kome Vanda i Vižn „žive“ idealne živote u predgrađu.

Na drugom mestu se nalazi Loki, još jedna Marvelova serija. Radnja serije se odvija nakon događaja u poslednjem filmu o Avendžersima – Endgameu, a serija je dobila mnoštvo pozitivnih kritika.

Potom dolaze korejska hit-serija „Squid Game“, pa „The Falcon and the Winter Soldier“, „Bridgerton“, „The Walking Dead“, „Mare of Easttown“, „Shadow and Bone“, „Cobra Kai“ i „Lucifer“.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.