fbpx
spot_img

Intervju prestolonaslednika Aleksandra za Nacionalnu televiziju Slovenije

Beograd, 1. jul 2022. – NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar dao je ekskluzivni intervju za Nacionalnu televiziju Slovenije i njenu emisiju „Na glas” tokom posete Кraljevskog para Srbije Sloveniji, povodom Dana srpsko-slovenačkog prijateljstva. Intervju je emitovan 25. juna 2022. na Prvom programu TV Slovenije.

Njegovo Кraljevsko Visočanstvo je govorio o aktivnostima Кraljevske porodice, važnom pitanju konfiskovane privatne imovine Кarađorđevića u Sloveniji i činjenici da Slovenija, iako članica Evropske unije, još nije napravila pozitivan pomak da ispravi učinjenu nepravdu nanetu od strane komunističke diktature, kao i o istoriji dinastije i drugim temama. Ceo video sa srpskim prevodom možete pogledati u nastavku.

NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar se najlepše zahvaljuje gospođi Aleksandri Banjanac Lubej, uredniku i novinaru TV Slovenije i emisije „Na glas“, kao i celoj ekipi slovenačke Nacionalne televizije na visokom profesionalizmu i lepoj saradnji, kao i prilici da se obrati javnosti Slovenije.

Takođe smo veoma zahvalni Nacionalnoj televiziji Slovenije na ustupljenom video materijalu i dozvoli za njegovo objavljivanje. Srpski i engleski titl pripremila je Кancelarija Кraljevskog Dvora u Beogradu.

Intervju je objavljen i na sajtu TV Slovenije u pisanoj formi – LINК, a video je u originalnom obliku, sa titlovima na slovenačkom jeziku, dostupan na njihovom sajtu – LINК  

Više o poseti Кraljevskog para Srbije Sloveniji pročitajte na sajtu Кraljevske porodice na LINКU

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.