fbpx
spot_img

Ivana Vuleta: Uvek je prelepo biti u društvu najboljih sportista naše zemlje

U nedelju, 26. decembra 2022. godine, po 29. put za redom, Olimpijski komitet Srbije proglasio je dobitnike prestižnih priznanja za 2022. godinu na svečanosti koja je održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Titulu najuspešnije sportiskinje Srbije za 2022. godinu po treći put ponela je naša najbolja atletičarka IVANA VULETA.

Ivana Vuleta je u martu ove godine po drugi put postala šampionka sveta u dvorani, i to pred beogradskom publikom. Skok od 7 metara i 6 centimetara doneo joj je zlatnu medalju.

Isti rezultat ponovila je sredinom avgusta na Evropskom prvenstvu u Minhenu (7,06 m). Osvojila je najsjajnije odličje i ostavila iza sebe Malaiku Mihambo iz Nemačke i Britanku Džezmin Sojers. Prvakinja Evrope na otvorenom bila je Ivana Vuleta i pre šest godina u Amsterdamu.

Titulama svetske i evropske šampionke naša atletska diva je u septembru dodala i zlatnu medalju iz Ciriha, kojom je četvrti put u karijeri osvojila Dijamantsku ligu.

Bila je najuspešnija sportistkinja Srbije 2013. i 2015. godine. Od tada pa do danas je osvojila dosta medalja na međunarodnim takmičenjima i našu zemlju uvrstila među svetske sile u skoku udalj.

Trofej za najuspešniju sportistkinju Srbije u 2022. godini Ivani Vuleti dodelio je ministar sporta, gospodin Zoran Gajić.

„Uvek je prelepo biti u društvu najboljih sportista koje naša zemlja ima. Ova godina sa početkom i odbranom titule svetske prvakinje u martu u Beogradu je bio apsolutno prelep početak i povratak na ono moje staro. Sa ovime zaključujem godinu, i želim da se ovog puta zahvalim i pohvalim rad prvenstveno Olimpijskog komiteta Srbije, Ministarstva sporta, svih klubova, svih saveza, na način na koji se radi, jer definitivno da ovo pokazuje da ovakva vrsta sistema funkcioniše i da donosi rezultate“, izjavila je naša najbolja atletičarka Ivana Vuleta.

Izvor: oks.org.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.