fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Čest stres utiče na sakupljanje masti

Kako stres može da utiče na sakupljanje masti? Mnogi stručnjaci stres nazivaju prvim razlogom za nakupljanje masti na stomaku. Stres podiže nivoe kortizola, hormona koji podstiče skladištenje masti na stomaku.

Foto: Ema Vitković

Da biste ublažili napetost, trebalo bi da koristite sledeću vežbu. Potrebno je da sednete  na mirnom i udobnom mestu. Uvucite više vazduha u pluća i polako izdahnite. Ovo će vam pomoći da razbistrite glavu.

Dok nastavljate da dišete duboko, fokusirajte se na izgovaranje reči „jedan“ pri svakom izdisaju. Ako vas je neko prekinuo, ponovo se fokusirajte na reč „jedan“. Ponavljajte vežbu 5-10 minuta 1-2 puta dnevno. 

Kada budete naučili da se fokusirate na ovu vežbu disanja, sav stres će u nestati. Stres je jedan od faktora koji može da nam pogorša zdravlje ili skrati život. Zato odvojite uvek vremena za sebe, jer život je samo jedan.

Autor: Ema Vitković

Izvor: ruskidoktor.rs

 

Prijatelj portala Pokazivač:

You Tube kanal Zdravlje i lepota-Ema. Predstavljam vam jedan od videa sa mog kanala.

Hvala što pratite moj sajt i You Tube kanal: Zdravlje i lepota – Ema.

http://zdravljeilepotaema.in.rs 

https://www.youtube.com/@zdravljeilepota-ema/videos 

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.