fbpx
spot_img

Jednakost za sve – Predaja nije opcija!

Centar za jednakost “Justicija 22” je udruženje sa sedištem u Jagodini koje je osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti otklanjanja posledica socijalne i rodne nejednakosti, prevencije i borbe protiv nasilja, kao i edukacije na ekonomskom osnaživanju društveno osetljivih grupa uz humanitarne aktivnosti. Sa ciljem da ravnopravnost postane stvarnost,a dostojanstven život bez predrasuda dostupan svakom pojedincu krenuli smo sa radom.

“Iz želje da pomognem devojkama i ženama,kao i drugim društveno osetljivim grupama koje nailaze na osude,neprihvatanje i nepravdu rešila sam da se upustim u borbu za sve ono što spada u kategoriju ljudskih prava.Posebnu pažnju centar će posvetiti ekonomskom osnaživanju žena jer je evidentna neravnopravnost u ekonomiji i tržištu rada.Kako sam i sama prošla kroz petogodišnji radni spor i izašla kao pobednik,a kasnije doživela i napad na ulici zbog parking mesta shvatila sam da predaja ne sme biti životna odluka jer društvo u kome živimo zaslužuje poštovanje,zaštitu i unapređenje ljudskih prava i sloboda”- izjavila je za naš portal, osnivač centra, dipl ecc Maja Radojičić.

Centar ”Justicija 22”

Kontakt: e-mail: justicija22@gmail.com

Marko Spirić 

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.