fbpx
spot_img

Jelena Milošević prvi dobitnik nagrade “Dr Miodrag Lazić”

U znak sećanja na niškog hirurga dr Miodraga Lazića, Gradska opština Medijana je prvi put uručila priznanje najboljoj studentkinji završne godine medicine u Nišu Jeleni Milošević. Dodela je održana na dan rođenja doktora Lazića, a prisustvovala je i njegova ćerka Nina Vujošević na čiji predlog je nagrada ustanovljena.

Prvi put dodeljena ova nagrada; foto: JV/T. R.

Nagrađena studentkinja Jelena Milošević ima prosečnu ocenu deset i kaže da će joj ova nagrada biti podstrek da nastavi da se profesionalno usavršava, a planira da ostane u zemlji.

Velika mi je čast što sam dobila nagradu „Dr Miodrag Lazić“ upravo zbog njegovog dugogodišnjeg besprekornog rada, ugleda i plemenitosti. Planiram da nastavim sa postdiplomskim studijama ovde u Nišu, a učenje mi nikad nije teško padalo jer volim medicinu – rekla je Milošević.

Ćerka doktora Lazića, Nina Vujošević, čestitala je dobitnici i kazala da joj je velika čast što je ova nagrada ponela ime njenog oca.

Danas je za mene vrlo emotivan dan jer bismo slavili mom ocu rođendan. On bi bio presrećan da zna da će najbolji studenti medicine dobijati nagradu koja nosi njegovo ime – kazala je Vujošević.

Foto: JV/T. R.

Plaketu, povelju i novčanu nagradu od 100 000 dinara dobitnici je uručio predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić koji je rekao da će ova nagrada postati tradicija i podstrek studentima medicine da se trude i rade na sebi.

Opština Medijana se na ovaj način trudi da ne bude zaboravljen jedan heroj i junak, koji je zadužio čitavo srpstvo i koji se našao svuda gde je srpskom narodu trebalo pomoći – istakao je Kocić.

Podsetimo, predlog da nagrada za najboljeg studenta Medicinskog fakulteta u Nišu ponese ime dr Miodraga Lazića, koji je preminuo pre više od godinu dana, usvojen je u aprilu ove godine, nakon što su njegovo ime poneli ulica kraj Univerzitetskog kliničkog centra i Urgentni centar u Nišu.

Izvor: juznevesti.com

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.