fbpx

Još samo dva meseca

Ostalo je još samo dva meseca,tačnije još 62 dana do početka velikog spektakla,prvenstva Evrope u vaterpolu koje će biti održano u Beogradskoj areni.Na takmičenju će učestvovati 16 muških i 12 ženskih ekipa.
Naša ženska reprezentacija biće smeštena u grupu B zajedno sa ekipama Hrvatske,Italije,Francuske,Španije i Nemačke.U A grupi su reprezentacije Holandije,Mađarske,Rusije,Grčke,Portugalije i Turske.Za razliku od vaterpolistikinja,koji tek u godinama pred nama treba da pokažu svoj kvalitet,naši najbolji momci predstavljaće glavne favorite za odbranu titule koju su osvojili pre dve godine pobedom nad Mađarskom.Na tom putu u prvoj fazi će im biti prepreke reprezentacije Hrvatske,Malte i Francuske.U ostalim grupama sastaće se ekipe Crne Gore,Španije,Holandije i Slovačke u grupi A.Italija,Nemačka,Rumunija,Gruzija u grupi C,dok će se u poslednjoj D grupi sastati Mađarska,Rusija,Grčka i Turska.
Prvenstvo počinje 10.januara i trajaće do 23.januara.Sve utakmice će se igrati u Kombank areni.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...