fbpx
spot_img

Julijana Vincan: Uvek ću se poigravati sa muzikom i stilom

Zanimljive i drugačije obrade pesama mnoge muzičare su približile budnom oku javnosti. Veliki broj izvođača kako domaće, tako i strane muzike, upravo su na taj način dobili odskočnu dasku i vinuli se u sam vrh muzičke scene, a neki su se upisali i u istoriju muzike zahvaljujući kreativnosti koju su upleli u interpretaciju određenog umetničkog dela.

Jedan interesantan primer je i Julijana Vincan koja na svom YouTube kanalu postavlja, kako sama kaže, „kreativne obrade manje ili više poznatih domaćih i stranih numera“.

– Bavim se pevanjem i muzikom uopšte od malena. Trebalo mi je šest godina da krenem da snimam nešto za svoju dušu i postavljam to na YouTube. Pevala sam do sada u raznim, divnim bendovima. „Himera“, „The Bite“, „ABBA Real Tribute Band“, „Dea Dia“, a trenutno sarađujem sa Zijom u grupi „Valentino“. Sada, kada sam sakupila malo više hrabrosti i iskustva, počela sam da u potpunosti uživam u muzici koju volim, na način na koji ja to želim. Ovo mi donosi neizmernu sreću i jako me ispunjava – kaže Julijana.

Prva pesma koju je objavila u svojoj produkciji bila je pesma „Shallow“ koju u originalu izvode Lejdi Gaga i Bredli Kuper u filmu „A star is born“. Sledeća, i mnogima omiljena interpretacija, je pesma Vlade Divljana „Samo jednu ljubav imam“. U ovim izvedbama pridružila joj se harfistkinja i dizajner zvuka Željka Milošević, video je zabeležio Željko Kovačević (Foto Mrvica), dok se za stil pobrinula Sonia Iris Milić.

Željka Milošević je Kragujevčanka koja živi i radi u Beogradu, Novom Sadu i Somboru. Nastavnik je uskostručnih predmeta u okviru smera „Dizajn zvuka“ u Srednjoj muzičkoj školi, aktivno se bavi sviračkim poslom i edukacijom harfe, vodi četiri udruženja koja se bave kulturom i umetnošću, a koja su najviše fokusirana na neformalnu edukaciju i rešavanje socijalnih problema kod mladih.

Foto: Tijana Janković – Jevrić

– U celoj priči koju gradim, najviše me oduševljavaju ljudi. Sama biram sa kime ću da sarađujem i presrećna sam što su do sada svi koje sam pitala vrlo rado prihvatili da budu kreativni sa mnom. To mi govori puno, to mi je veliko priznanje, jer jako cenim kolege sa kojima muziciram – sa osmehom priznaje Julijana.

Julijana živi i radi u Beogradu, takoreći, ima tri zanimanja – novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.

– Stvarno se bavim mnogim stvarima, ali mi je ipak najdraža muzika, odnosno, pevanje. Svirala sam i klavir, ali se jednostavno nisam pronašla u tome. Sada jako uživam u kreativnosti i sarađujući sa najrazličitijim muzičarima, toliko toga novog učim. I ono što je najvažnije, tražim svoj muzički izraz, jer, baš kao i u toj mojoj svestranosti, i u muzici me isto privlači mnogo toga.

Ono što je kod Julijane još interesantno je njeno poigravanje sa izgledom, odnosno, različitim stilovima.

– Kao što se igram sa muzikom, tako se igram i sa svojim izgledom. Imam veliku moć transformacije, dosta toga mi zanimljivo stoji, mogu svašta da iznesem. To mi se baš dopada i verujem da ću uvek da budem kreativna sa svojim vizuelnim identitetom. Naravno, sve dok izgledam kao – JA – rekla je Julijana.

 

– U videima koje planiram da snimam vodiću računa o raznim detaljima, kao što su ambijent, stil, izgled, emocija, zvuk. Pažljivo biram muzičare sa kojima sarađujem i uvek će to biti ljudi kojima se divim. Uživam u ovome što radim i vreme će pokazati da li i drugi uživaju u mom stvaralaštvu.

Najdirektnija podrška je da stvarno poslušate i pogledate snimke, a ako vam se svide, podelite i kliknite „subscribe“, odnosno, „pretplati se“ na YouTube kanalu Julijana Vincan, gde će biti još mnogo kvalitetnih snimaka.

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.