fbpx
spot_img

KADA NASTUPI TIŠINA: 5 razloga zašto žene izbegavaju seks

Jedna od pet žena nije zadovoljna svojim seksualnim životom, navode najnovija naučna istraživanja.

U nedavnom istraživanju koje je sproveo Daily Mail za potrebe farmaceutske kuće Lloyds Pharmacy učestvovalo je 2,000 žena u starosti od 30 do 80 godina. Istraživanje je otkrilo brojne stvari, a podatak da svega 10 procenata žena ima seksualni odnos jednom nedeljno, iznenadio je mnoge. Manjak seksualne aktivnosti kod nekih žena dolazi upravo zbog njih samih, a ovo su neki od najčešćih razloga.

PREVIŠE JE UMORNA

Četvrtina žena izbegava seks jer se osećaju umorno, a to nas ne bi trebalo iznenaditi s obzirom na činjenicu da su istraživanja pokazala da ljudi u braku ili parovi koji žive zajedno su manje spremni za učestaliji seks u 21 do 26 procenata vremena. Plus, ako vaša partnerka redovno ide u krevet pre vas, to može biti jasan signal da nije previše zainteresovana za seks. Probajte da inicirate seks ranije tokom noći kako biste podstakli njeno interesovanje.

MANJAK INTIME

Malo više od 10 procenata žena je izjavilo da izbegava seks zbog manjka intimnosti koje oseća sa određenim partnerom. Osećaj povezanosti je jedan od ključnih elemenata da bi žene uživale u seksu, a podaci su pokazali da je psihološka uzbuđenost vrlo važna kod pripadnica nežnijeg pola u postizanju orgazma. Stoga, ukoliko u fizičkom smislu pritisne pravo dugme i ona će se mnogo brže mentalno pripremiti za akciju.

SEKS MOŽE BITI BOLAN

Seks bi trebao biti prijatana aktivnost, međutim 11 procenata žena u istraživanju je izjavilo da im seks izaziva određenu vrstu bola. Zapravo, u jednoj britanskoj studiji u kojoj je učestvovalo 7,000 žena obelodanjeno je da 1 od 13 žena oseća fizički bol. Ta činjenica čini žene manje zainteresovanim za seks sa partnerom. Fokusiranjem na predigru, oralni seks ili korištenjem lubrikanata možete pomoći svojoj partnerki da oseti manje fizičke neprijatnosti i da više uživa u samom seksualnom činu.

ANEKSIOZNOST

U istraživanju Daily Maila, 13 procenata žena je priznalo da izbegava seks jer pate od aneksioznosti. Najčešći uzrok osećaja aneksioznosti tokom seksa je upravo fizička bol koju osećaju. U takvim situacijama stvari mogu još više da se iskomplikuju jer može doći do pojave nervoze koja je posledica skrivanja osećanja, odnosno straha da svojom reakcijom neće povrediti osećanja muškog partnera. U tim situacija najbolji lek je otvorena komunikacija između partnera, pre svega o stvarima koji nam se ne sviđaju tokom seksa.

MUŠKI FAKTOR

Ovaj peti faktor više zavisi od muškog zdravlja. Naime, 6 procenata žena ima seksualnih problema zbog tegoba njihovih partnera sa erektivnom disfunkcijom. Svaki muškarac treba da brine o svom zdravlju, a jedan od najvažnijih segmenata je i reproduktivno zdravlje.

D.R.

Izvor: menshealth.rs

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.