fbpx
spot_img

Književni susret posvećen Aleksandru Puškinu u Baru

 

U okviru  ХI Međunarodnog Književnog festivala, posvećenog Aleksandaru Puškinu i Danu ruskog jezika KIC “Moskva” u saradnji sa Kulturnim centrum Bar i međunarodnim udruženjem književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” organizovala je Književni susret domaćih i ruskih kniževnih umjetnika i stvaralaca.

U prepunoj sali Dvorca kralja Nikole uz smjenjivanje ruskih i domaćih književnika, kao i uz dva hora i pjevača dostojno je proslavljeno 220 godina od rođenja Puškina, kao  i Dan ruskog jezika.

Gosti su posebno bili oduševljeni Natalijom Novaković, pjesnikinjom i slikarkom iz Podgorice, koja je bez muzike pjevala stare ruske pjsme. U izvođenju su joj se pridružili oduševljeni gosti iz Rusije.

Ni gosti nijesu ostali dužni tako je Boris Šćeglov pjesnik i kantautor oduševio Barsku publiku izvođenjem svojih pjesama, uz gitaru.

Program su vodili Jelena Medvedeva, direktor KIC Moskve u Podgorici i Labud N. Lončar predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara. Koji su se dogovorili da ovi susreti postani tradicionalni i da se od sada sastaju svake godine u Baru.

 

U planu je objavljivanje zajedničke knjige poezije.

Rusi su predstavili dva dječja hora i stvaralaštvo desetak književnika, dok su u ime Udruženja “Nekazano” nastupili pjesnici iz Bara, Risna, Podgorice, Beograda i gosti iz Kanade.

Za ovu priliku članovi “Nekazano” su u Bar doputovali iz Kanade, Beograda, Risna i Podgorice.

Posle održane večeri druženej su nastavili do kasno u noć uz pjesmu i domaće Crmničko vino.

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.