fbpx
spot_img

Književno veče Slobodana Vučinića u Baru

U organizaciji Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ u Dvorcu kralja Nikole, u Baru održano je književno veče Slobodana Vučinića.

 

Slobodan Vučinić je pisac, novinar i publicista. Piše poeziju, prozu i književnu kritiku. Objavio knjige stihova „Otkup glave“ (1972), „Ima nešto“ (1976), „Kap zavičaja“ (1982), „Prijatelji dobar dan“ (1982), „Zemljom je tako“ (1988), „Željne ruke“ (1989), „Brašnjenik“ (1991), „Novo davno“ (1997), „Ključ od kuće“ (1999), „Strah od jave“ (2003 i 2008), „Pogano je pričati“ (2006), „Pod pragom zakopano“ (2006), „Moja zemlja“ (2007), „Slane zavičaja“ (2008). Dobitnik brojnih književnih nagrada: „Risto Ratković“ (za mlade pjesnike), „Limske večeri poezije“ „Blažo Šćepanović“, „Vukovi lastari“, „Radovan Zogović“, „Vidovdanska nagrada“ i dr..

Do 1980 je bio zastupljen u lektiri za osnovne škole..

U programu su učestvovali :Slobodan Vučinić, autor.Miroslav Jovanović Timotijev,  pjesnik.

Dragutin Budo Novosel, publicista.

Stihove su govorili:

Dragiša Simović, glumac i autor.

U ime Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „NEKAZANO“ goste je pozdravio Labud N. Lončar zahvaljujući se gostima na posjeti iKC Bar na pomoći pri realizaciji večeri .

Govorio je o Slobodanu Vučiniću kao pjesniku i prijatelju a i kao počasnom članu udruženja.

U nastavku večeri a u ulozi moderatora je vodio program. Miroslav Jovanović Timotijev je nadahnuto govorio o poeziji  Vučinića sa glavnom primjedbom da priređivači jedne knjige nijesu dovoljno vrednovali  u pogovoru autora već su dali prednost drugim pjesnicima.

Impresije o autoru je iznio i Dragutin Budo Novosel, publicista

.

Glumac Dragiša Simović govorio je izabrane stihove Slobodana Vučinića a na karaju večeri i sam autor.

Publika je sa oduševnjem ispratila govor autora i nagradila ga aplauzima.

Sobodan Vučinić se na kraju zahvalio Labudu N. Lončaru i udruženju književnih stvaralaca i umjetnika „NEKAZANO“  koji su organizovali ovo veče. Takođe se zahvalio drugim učesnicima programa koji su doprinijeli da ovo veče bude ispunjeno kvalitetnom kritikom i prikazom njegovog djela.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.