fbpx
spot_img

Košarka: Metalac na novom početku

Košarkaški klub Metalac je uspeo da izbegne sudbinu kragujevačkog Radničkog od pre par sezona, koji je posle uspešnog igranja ABA lige morao da krene praktično od nule. Skupština kluba je održana 24. septembra, a epilog svega je da će Metalac započeti takmičenje u KLS, a prvi protivnik biće jako kvalitetna ekipa Dinamika, koju sa klupe predvodi proslavljeni stručnjak Miroslav Nikolić.

Trener valjevskog sastava u novoj sezoni je Mihailo Poček. Što se tiče igračkog sastava, može se slobodno reći da će to biti jako „šaren“ sastav. Biće tu nekoliko juniora od kojih je valjevskoj javnosti najpoznatiji Marko Šarenac, dok će od iskusnijih igrača tu biti Đukan Đukanović, Aleksandar Vasić i centar Marko Dujković i to su tri igrača koje je Metalac mogao da registruje pred sam početak lige. Uz pomenutu trojku, bitnu ulogu ove sezone bi trebalo da ima i Brano Đukanović, jedan od retkih igrača iz prošle sezone koji je ostao u valjevskom timu. Nakon prvog kola Metalac će moći da registruje još četiri igrača, a među tim igračima se gotovo sigurno nalaze centar Miloš Janković koji je ranije nastupao za Metalac, dok je siguran i bivši igrač Tamiša Dušan Hukić. Preostala dva mesta verovatno će popuniti Milan Radivojević i Aleksandar Jovanović, mada prema pisanju nekih portala to bi mogao biti i Ostojić iz FMP.

U jedinoj proveri pred start sezone Metalac je ubedljivo savladao ekipu La Basketa sa 114:55 (32:17, 28:14, 26:14, 28:14). Najviše vremena na parketu su proveli Brano Đukanović, Đukan Đukanović, Aleksandar Vasić, Marko Šarenac i Marko Dujković i upravo ti igrači će predstavljati udarne igle Metalca u prvom kolu KLS. Najefikasniji igrač protiv ekipe iz Lazarevca je bio Brano Đukanović sa 23 poena. Metalac svoje takmičenje u KLS počinje u subotu od 16 časova, kada će gostovati Dinamiku u Beogradu.

kosarkaska-lopta-1024x685

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...