fbpx

Kraljevski par pokrovitelj 2. Međunarodne konferencije medicine sporta Srbije

Beograd, 24. maj 2019 – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, počasni pokrovitelji 2. Međunarodne konferencije medicine sporta Srbije, prisustvovali su svečanom otvaranju ove konferencije koju organizuje Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije uz podršku FIMS-a (Internacionalne Federacije Medicine Sporta) i Udruženja za medicinu sporta Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Ceremoniji otvaranja konferencije prisustvovali su i dr Mehmet Muharem Kasapoglu, ministar omladine i sporta Turske, dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije, g-din Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Republike Srbije, prof. Fabio Pigozi, predsednik Internacionalne Federacije Medicine Sporta i g-din Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Cilj konferencije je razmena inovacija, tehnologija, otkrića i rezultata jer je poznato da sportska medicina doprinosi ne samo sportskim dostignućima već i očuvanju zdravlja kako sportista tako i novih naraštaja jedne države. Zato će ovom prilikom svoja iskustva i rezultate podeliti više od 30 eminentnih predavača, lekara različitih specijalnosti i sportskih stručnjaka iz Srbije i sveta, a očekuje se učešće oko 1000 domaćih i inostranih stručnjaka iz oblasti sportske medicine i sportskih nauka.

U našoj zemlji prvi put gosti su članovi FIMS-a na čelu sa predsednikom prof Fabijom Pigozijem, koji je ujedno i rektor Univerziteta Foro Italiko u Rimu. Jedan od vodećih lidera na polju dopinga u sportu prof Janis Pitsiladis govoriće o iskustvima i inovacijama na polju dopinga, a na slične teme govoriće i dve dame iz Rusije prof. Viktorija Badtieva i Irina Zelenkova.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.