fbpx
spot_img

Kutak Lutkoljubice Anite

Kao vaspitačica koja obožava svoj posao, Anita se stalno trudi da osmisli nove načine za učenje i igru, koji će biti dinamični, zanimljivi i prijemčivi deci. Nedugo nakon što je završila specijalističke studije za dramsko vaspitanje i otkrila svoj dar za izradu lutaka, lutkarstvo je postalo jedna od njenih najvećih ljubavi, a lutka njeno omiljeno radno-igrovno sredstvo.

Ono što se Aniti najviše dopada kod lutke jeste to što sa njom za trenutak možete zaokupiti pažnju dece i animirati ih; možete izvesti najraznovrsnije dramatizacije; možete rešiti problem situaciju unutar grupe; možete ispričati priču tako da deci zauvek ostane u sećanju, a možete ispričati priču i bez pričanja. Neograničene su mogućnosti koje vam pruža rad sa lutkom.

Ono što izaziva najveće oduševljenje, jesu lutke koje Anita izrađuje na osnovu dečjih crteža i fotografija. Likovno-literarni konkursi koje Lutkoljubica organizuje putem svoje stranice na Fejsbuku: „Lutkoljubica Anita – izrada unikatnih lutaka i kreativni konkursi za decu“, privlače pažnju dece i roditelja iz celog regiona jer najoriginalniji učesnici dobijaju lutke po svom dizajnu. Ovde možete videti kako izgledaju neke od njih:

Kreatorka: Anita Pešić Lutkoljubica

Kreatorka: Anita Pešić Lutkoljubica

Kreatorka: Anita Pešić Lutkoljubica

Kreatorka: Anita Pešić Lutkoljubica

Kreatorka: Anita Pešić Lutkoljubica

Anita Pešić
Rođena je u Nišu 1987. godine, a po struci je vaspitačica – specijalista dramskog vaspitanja. Radi u vrtiću i ponosni je član „Asocijacije najboljih nastavnika u bivšoj Jugoslaviji – ANN EX YU“. Piše ljubavnu i rodoljubivu poeziju, a pre svega poeziju za decu, kojoj je najviše posvećena. Do sada je objavila tri zbirke pesama za decu različitih uzrasta: „Boje duše moje“, „Bašte iz mašte“, „Let u svet“ i jedan dramski tekst (za decu i mlade) pod nazivom „Sunčica i sedam čarobnica. Zastupljena je u međunarodnim zbornicima poezije za decu i odrasle, a njene pesme su prevedene na engleski, bugarski, makedonski i romski jezik. U slobodno vreme, bavi se lutkarstvom, slikarstvom i fotografijom. Prepoznatljiva je po unikatnim lutkama koje izrađuje na osnovu dečjih crteža i fotografija.