fbpx
spot_img

Lazar Kovačević i Damir Mikec zlatni na Svetskom kupu u streljaštvu u Bakuu

Lazar Kovačević i Damir Mikec zlatni na Svetskom kupu u streljaštvu u Bakuu! Damir Mikec i  Lazar Kovačević osvojili su zlatne medalju na Svetskom kupu u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu! 

Izvor: oks.org.rs

Naš sjajni takmičar u disciplini gađanje vazdušnom puškom 10m osvojio je zlatnu medalju na takmičenju Svetskog kupa koje se održava u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu.

Lazar je sve vreme takmičenja, od kvalifikacija pa sve do osvajanja zlatne medalje, fenomenalno pucao i zasluženo je osvojio zlatnu medalju. On je u neizvesnom finalnom meču pobedio takmičara iz Hrvatske, Mirana Maričića rezultatom 16:14!

U meču u kojem su Lazar i Maričić smenjivali na vodećem mestu, naš Lazar je uspeo da pronađe koncentraciju i da u ključnim momentima meča bolje puca od svog protivnika. Lazar Kovačević na ovaj način potvrdio je da predstavlja budućnost srpskog streljaštva i najavio je veliki potencijal koji poseduje.

Zlatni Damir Mikec

Olimpijski šampion iz Tokija osvojio je još jednu zlatnu medalju za naše strelce na turniru Svetskog kupa koji se održava u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu. Damir je u disciplini 10m vazdušni pištolj osvojio prvo mesto nakon sjajnog nastupa od početka današnjeg takmičenja.

Izvor: oks.org.rs

On je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo treće mesto što je bilo dovoljno za polazak u drugi krug kvalifikacija. U tom meču, Damir je podelio treće mesto i plasirao se u finalnu fazu takmičenja.

On je u finalu u meču za plasman, zauzeo prvo mesto i kao lider ušao u finalni meč za finale gde se susreo sa takmičarem iz Bugarske, Kalojanom Stamenovim.

U finalnom meču, naš šampion nije ostavio mnogo prostora svom protivniku za borbu i neizvesnost, obzirom da je od samog početka meča preuzeo vođstvo koje je do kraja meča sigurno uvećavao. Na kraju, zltanu medalju osvojio je rezultatom 17:9 i na taj način nastavio je sjajan niz medalja ove sezone.

Izvor: oks.org.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.