fbpx
spot_img

Lepota i zdravlje: Više volite sebe

Nemojte sebi govoriti negativne stvari! Ako stalno sebe kritikujete i grdite, zastanite i razmislite. Ako ne osećate dovoljno ljubavi prema sebi, nećete je dobiti ni od drugih. Kad zavolite to divno biće, život će vam krenuti nabolje.

Da li bi bilo prihvatljivo da tako loše  govorite nekome koga volite? Verovatno ne. Drevni mudraci su rekli: “Ako voliš sebe, voleće te i drugi”. Većina ljudi nema dovoljno ljubavi prema sebi, pa ih zato ni okolina ne poštuje. Takve osobe misle da će biti srećnije i ispunjenije ako im neko daruje ljubav. To je greška, jer ako sami sebe ne volimo dovoljno, tu prazninu ništa ne može ispuniti, pogotovo ne druga osoba. Takvo ponašanje vodi u začarani krug, gde postajemo zavisni od osoba koje će nas voleti. Zato, prestanite da uznemiravate i mučite sebe, bolje se ponašajte prema sebi, kažite sebi nešto lepo i volite sebe  onoliko koliko volite druge.

Daću vam nekoliko saveta kako da zavolite sebe.

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.
WordPress PopUp Plugin