fbpx
spot_img

Leteći start: Merkurio Loi 2…

…Kick-Ass, Neonomikon i  Asteriks, 37 epizoda!

ČAROBNA KNJIGA predstavlja Merkurio Loi 2

Merkurio Loi je mnogo šta: profesor, ljubavnik, filozof… ali pre svega je znatiželjna osoba. Ta ga znatiželja neizbežno dovodi u neobične i opasne situacije. Njegove beskrajne šetnje papskim Rimom XIX veka često se završavaju tako što se on uplete u mračne poslove nekog od brojnih tajnih društava. Njegov mladi asistent, Otone, i sam pripada jednom takvom društvu…

Prefinjene i uverljive priče ovog serijala plene pažnju čitalaca i dobijaju pohvale kritike zbog sugestivne italijanske scenografije, dinamične radnje i punog kolora.

U knjizi koja je pred vama nalaze se sledeće epizode serijala: 3. POZORIŠTE LUTAKA i 4. MASKIRANI KUVAR.
Autor: Bilota, Alesandro / Format: 14,5×20,5 / Br. str: 192

Merkurio Loi 2 će biti na Letećem startu do 3. do 6. oktobra po ceni od 870 dinara, u striparnici Čarobna knjiga u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici Alan Ford na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige Bulevar Books u Novom Sadu i na našem sajtu. Posle Letećeg starta, cena u našim knjižarama i na sajtu će biti 1000 dinara a u ostalim knjižarama 1290 RSD.


Bili smo vredni ovih dana i pred vama su još tri zanimljiva strip albuma:

Kick-Ass
Dejv Lizevski je običan tinejdžer. Nije nikakav školski šmeker niti školski klovn, već običan zaluđenik za stripove, opsednut superherojima i zaljubljen u profesorku biologije.
Ali Dejv sanja velike snove. Velike, razbijačke, odmetničke superherojske snove. Danju je zarobljen u učionici, ali noću on navlači masku i postaje RAZBIJAČ.
Pošto ne poseduje nikakve posebne moći niti nadljudsku snagu, Dejv sa svojom superherojskom karijerom počinje klimavo kad se suoči s najstrašnijim kriminalcima Njujorka.
Kad Razbijač postane opšta senzacija, širom grada počinju da se pojavljuju ostali maskirani junaci – Crvena Magla, Veliki Tatica i minijaturna ubilačka mašina koju zovu NINDŽICA. Dejv Lizevski zna da je njegov superherojski hobi opasan, ali on jednostavno više ne može da stane…
Autor: Milar, Mark /Format: 24×16 / Br. str: 208
Ovu originalnu priču o odrastanju Milara i Romite mlađeg možete kupiti u našim klubovima čitalaca i na sajtu po ceni od 1199 dinara, a u ostalim knjižarama će biti 1799 dinara.

Neonomikon
Petnaest jezivih ritualnih ubistava počinjeno je na identičan način, ali među osumnjičenima se ne može pronaći nikakva veza. Agent FBI-ja Aldo Saks je istražitelj kojem se poveravaju najteži slučajevi.
Njegova logika i pristup problemu dovode do rešenja i kad se to uobičajenim metodama ne može postići. Trag ga vodi ka bruklinskom klubu Zotik, gde upoznaje dilera halucinogenih droga koji je možda povezan sa slučajem. Aldo nije svestan da ga samo korak deli od suočavanja sa zastrašujućom, mračnom silom…
Autor: Mur, Alan /Format: 24×16 /Br. str: 176
Prvi tom iz pera Alana Mura i Džejsena Barouza sačinjavaju Dvorište i Neonomikon i možete ga kupiti u našim klubovima čitalaca i na sajtu po ceni od 1199 dinara, a u ostalim knjižarama će biti 1599 dinara.

Asteriks, 37 epizoda
Senator Jogurtus Bifidus, zadužen za saobraćajnice u Rimskom carstvu, optužen je da nenamenski troši novac za održavanje čuvenih rimskih drumova. Oni su, naime, u vrlo lošem stanju… Kako bi to opovrgao, Bifidus organizuje kolsku trku kroz Italiju, otvorenu za pripadnike svih naroda poznatog sveta.
Za nju saznaju i Asteriks i Obeliks, pa rešavaju da se okušaju u vožnji trkačkih dvokolica. Za Julija Cezara, naravno, pobeda rimskog vozača predstavlja pitanje časti. Kakvim će se sredstvima takmičari služiti ne bi li došli do trofeja, videćemo u ovoj epizodi koju možete kupiti u našim klubovima čitalaca i na sajtu po ceni od 495 dinara, a u ostalim knjižarama će biti 660 dinara.
Autor: Feri, Žan-Iv / Format: 21,5 x 30,2 / Br. str: 48

Izvor: Čarobna knjiga

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.