fbpx
spot_img

LOL: Sta nas to ocekuje u novoj sezoni 7… (1. deo)

Jedna od najvecih promena u sedmoj sezoni jeste veliki assassin update koji ce izmeniti celu klasu assassina  u league of legendsu. Zasto bas assassini pitate se? Riot misli da vecina assassina nema nikakvu tematiku unikatnu za njih i da su svi jako slicni, sto je istina. Pored toga vecina njih nisu ,, zdravi za igru“ zato sto protivnik ne moze da uradi skoro nista da bi se odbranio od njih . Samo se pojave pojave ubiju svoju metu i nestanu. Riotov cilj je da igranje sa assassinima i protiv njih ucini zanimljivijim. Tu su 4 velika reworka ( Katarina, Talon, Rengar i Le blanc) i 6 malih (Fizz, Zed, Akali, Kha’Zix, Shaco i Ekko) i potpuno nova stealth mehanika.

Da pocnemo sa novom mehanikom postoje dve vrste stealtha: Camouflage i Invisibility. Prvi kamuflazni stealth je duzi stealth koji se uglavnom koristi pre borbe, i moze se videti na blizinu. Druga verzija invisibility je kraca verzija koja se koristi u borbi ali champion koji je koristi je potpuno nevidljiv.

Prvi veliki rework je Talon the blade’s shadow.Riot ga je zamislio kao brzog i okretnog ubicu. Talon je dobio 2 nove moci dok su ostale unapredjenje verzije starih. Glavne promene su njegov passive ability i E ability. Njegova nova passivna ( Blade’s end) omogucava njegovim mocima da ranjavaju protivnike taj efekat se slaze tri puta kada talon udari metu koja je skroz ranjena ona ce iskrvariti za veliku porciju fizicke stete. Njegovo E je jako jednostavan ability koji mu omogucava da preskace teren ali ne moze preskakati vise puta isti teren u velikom periodu vremena. Sa ovim Talon postaje parkur majstor koji non-stop vreba novi plen.

Drugi veliki rework je Rengar the pridestalker. Rengar je zamisljen kao najveci lovac u igri pa mu je Riot i dao alatke za to, ali je takodje ucinio i igranje protiv njega mnogo zanimljivijim. Glavna promena bi bio njegov Q ability (Savagery) koji sada umesto jedne mete pogadja sve mete ispred sebe, a posle toga Rengar uradi mali nalet. Ostale moci su samo malko promenjene  kao na primer njegov W ( Battle roar) koji sada leci stetu po procetnu stete koje je on primio u zadnjih par sekundi. Sa dodavanjem novih alatki Rengar je jaci i krvozeljniji nego ikada.

Treci veliki rework je Katarina the sinister blade. Kao i svi ostali i Katarina ima par novih trikova u svom rukavu. Najbitniji bi bio njena nova mehanika da kupi svoje nozeve po bojnom polju i smanjuje coldown za koriscenje svog E abilitija ( Shunpo). Sa ovom promenom Katarina ce ubijati svoje protivnike brzinom svetlosti, ali je i vestina potrebna za njeno pravilno igranje povecana u ogromnoj meri.

I poslednji ali ne i najmanje vazan tu je rework za Le blanc the deceiver. Kao sto joj samo ime kaze deceiver (prevarant), nova verzija Le blanc ce moci da vara i pogresno upucuje svoje protivnike. Najbitnija promena je njen novi ultimate ability ( Mimic ) koji stvara njenog klona koji ce takodje koristiti iste magije kao i ona i kretace se u drugom smeru kako bih zavarao protivnika Ono sto je takodje poboljsano u njenom arsenalu ali ne moze je vise napraviti u treptaju oka, sto daje protivnicima da reaguju i izbegnu njen napad.

Sto se tice manjih promena one u glavnom ne menjaju previse championa, vec uglavnom resavaju njegove stare probleme i dodaju mu par novih trikova. Fizzova ajkula postaje veca sa distancom koju prelazi, Zed kada ubije protivnika sa svojom ultimativnom moci dobija porciju njegovog attack damagea, Akali se teleportuje kratku distancu u svom dimnom krugu, Kha’zixove evolucije dobijaju sitna unapredjenja, Shacov klon sada izbacuje 3 male kutije na svojoj smrti koje prestrave protivnike i Ekko je dobio novo pojacanje na ultiju dok je izgubio malo moci na passivu.

Kao assassin igrac jedva cekam ove promene i mislim da su jako dobre, sta vi mislite? Vidimo se i srecno vam na poljima pravde.

 

Aleksandar Arsenović
Aleksandar Arsenović
Rođen sam 2000. godine. Idem u srednju Ekonomsku školu u Vladimircima. Omiljeni hobi mi je gejming, a pored toga i gledanje filmova. U slobodno vreme se bavim trčanjem i plivanjem.