fbpx
spot_img

Marko Spirić: Intervju sa Sergejem Ćetkovićem

Ova godina je definitivno godina jubileja za Sergeja Ćetkovića. Jedan od najkvalitetnijih i najpopularnijih kantautora u regionu obeležava dvadeset godina uspešne muzičke karijere, tokom koje je postao jedan od najpriznatijih umetnika na ovim prostorima, dok u privatnom životu, Sergej slavi dve decenije srećnog i stabilnog braka sa suprugom Kristinom.

Dvadeset prohujalih godina ispunjenih muzikom, doslednošću, istrajnošću i velikim poverenjem publike, koje ovaj umetnik opravdava beskompromisnim kvalitetom i pesmama koje ostaju za sva vremena, ne bi bile toliko uspešne, da ih nije pratila velika ljubav jedne žene, pretvarajući ih u nešto, za Sergeja, zaista posebno.

Publici ste podarili novu pesmu “Ljubav”. Kome ste je posvetili i da li je autobiografska?

Sergej Ćetković: Možda i najautobiografskija od svih, nakon pjesme „Oči nikad ne stare“, najličnija, emotivnija, posvećena svima onima koji šire ljubav i veruju u pravu istinsku ljubav. Poruka je poslata, na njima da je prepoznaju.

U kojim trenucima i kako čovek može da proceni kada je i da li je kasno za ljubav?

Sergej Ćetković: Za ljubav nikad nije kasno, kada je čovek otvorenog srca i kada je spreman da prihvati ljubav nikad nije kasno.

Koji su Vaši planovi za budućnost što se tiče privatnog i profesionalnog života?

Sergej Ćetković: Ja ću ove godine proslaviti dvadeset godina svoje muzičke karijere. Do sada imamo šest izdatih studijskih diskova, spremamo sedmi po redu, da se zahvalim za ovih prvih dvadeset godina. Čeka nas mnogo velikih koncerata u Zagrebu, Splitu, Podgorici, Novom Sadu, Beogradu, treba proslaviti tih dvadeset godina na jedan valjan način. I ove godine sam 8. marta u hotelu Splendid u Budvi. To je više prijateljska priča, jer sam sa tim ljudima dugogodišnji prijatelj. Ljudi koji dolaze na koncert su opušteni, želim da svoj rođendan proslavim, sa svima, punog srca i sa dobrom energijom.

Da li zaista Vašu dušu hrani jedan osmeh i jedna topla reč? 

Sergej Ćetković: Zar je potrebno nešto više? Sve materijalno, sve što se može kupiti novcem je toliko prolazno i nebitno, naspram onoga što osećate u duši, što dobijate od svojih najdražih bića, što delite i pružate. Davanje je najveći blagoslov i to ne smemo da zaboravimo, jer sreća se umnožava samo kad se deli. Jedna topla reč, osmeh deteta, voljene osobe, roditelja ili prijatelja ne može da se meri ni sa čim.

Poznato je da su očevi veoma pažljivi prema svojim ćerkama. Da li je to i kod Vas slučaj i da li biste ih podržali u želju da ozbiljno uplove u muzičke vode?

Sergej Ćetković: To je uvjek pitanje za nekoga iz branše, naravno da ću podržati svaki njihov korak, da budem uz njih do kraja života i da svaka odluka koju donesu bude ispravna.

Na Beoviziji 2007. godine, dobili ste nagradu za pop pevača godine. Koliko Vam nagrade znače i postoji li neka koju niste dobili, a da je priželjkujete?

Sergej Ćetković: Da budem iskren možda sam na početku karijere maštao o nekim nagradama, ali ubrzo shvatiš da jedina nagrada i najčistija kad staneš pred publiku i vidiš hjihovu reakciju da pjevaju tvoje pjesme. Onda shvatiš koja je veličina svakog osmijeha, svakog aplauza i da to ne možeš nagraditi niti jednom nagradom. Svaka nagrada znači, obavezuje da daš nekakav svoj maksimum, opravdaš to povjerenje koje si dobio. Smatram da je najveća nagrada prije svega ovaj dar koji sam dobio od Boga da se bavim ovim poslom, a sa druge strane staneš pred publiku i da te neko sluša.

Koji biste savet dali mladima koji žele da krenu Vašim stopama?

Sergej Ćetković: Vrijeme koje sam ja pravio, svoje prve korake i ovo danas je mnogo drugačije, ne može se meriti, ali svakako savetujem da budu svoji, neguju svoj lični pečat, budu karakteristični i te svoje karakteristike nikako ne gube vrijemnom vrijednost. Kada čovek žuri počne da prati trendove, razmišlja o tome da se dopadne i u jednoj i drugoj strani, a onda se pogubi sve, gubiš publiku i sve ono što se gradilo do tada.

Vaša poruka čitaocima portala Pokazivač.

Sergej Ćetković: Šta pametno reći sem strpljenja, ljubavi i što više kvalitetnog vrijemena sa onima koji to zaista zaslužuju.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.