fbpx
spot_img

Marko Spirić: Proglašenjem pobednika završen treci prolecni muzički festival „AKORD-RUMA 2019“

Tokom protekle nedelje u Rumi je završen treći prolećni festival narodne muzike pod nazivom „AKORD-RUMA 2019“, koji je okupio veliki broj posetilaca u sali kulturnog centra.
Festival je bio sinteza muzičkih stvaralaca, gde su učesnici predstavljali nove pesme i time plenili pažnju publike koja ih je u svemu ovome podržala.

Prvo mesto obelezili su Vladan Čarnić, Milan Šekarić i Saša Nikolić. Drugo mesto i priznanje dobio je Milivan Lukić, dok je treće mesto zauzeo Branko Đordjević.

Ovdašnja publika imala je priliku da uživa uz pesme vrhunskih izvođača koj su izazvali ovacije uz prijatnu atmosferu i prave erupcije budućih hitova.

Kompozicija: Prvo mesto Milan Šekarić, drugo Atiljan Mamudoski, a treće mesto dobio je Pasko Handović.
Tekst: Demode music, Miroslav Gunj i Gordana Vasić.

DEBITANTI

1.Stanoje Jelić
2 Magdalena Magdalena
3 Meri Jankucić

NAGRADA ZA MODERNU NARODNU PESMU- Snežana Radić
NAJBOLJA ZAVICAJNA PESMA – Slava Mels Colloredo
ZA NASTUP – Mladen Dolić

VOKALNO SCENSKI NASTUP
1 Sanja Josić
2 Bojana Mihrimah Matović
3 Tatjana Ivanovicć

NAGRADA ZA IZVORNOST
1 Zoran Golušin i Jovan Vasić
2 Goran Jovanov
3 Jovan Rankić

ZLATNI GLAS

1 Milena Gluhovic
1 Jovana Loncarević

NAGRADA ZA INTERPRETACIJU

3 Dragan Popović
2 Nikola Stijelja
1 Mišo Mijailović

Ocena stručnog žirija da ponese titulu pobednika fesivala pripala je Miši Mijailoviću.

U revijalnom delu uz profesionalnu pratnju KAMELEON BENDA i Ace Slatkiša, goste su zabavljali Ivana Šasić, Ljuba Lukić, Goran Vukosić, Nela Vidaković, Bađi, Mišo Maunaga, Milan Šekarić i Radmilo Zekić.

O najboljima je odlučivao žiri koji su činili predsednik žirija Siniša Kajmaković, Vladimir Jakić, Miša Tomić, Muša Mušvić  i Mišo Maunaga.
Veliku pažnju privukao je šarmantan voditelj Saša Janković koji je nekoliko sati koliko je festival trajao, sirio pozitivnu atmosferu i dokazao profesionalnost u novinarskom poslu sa „Kruna“ produkcijom. 

Akord oskara dobili su Radmilo Zekić, Milan Šekarić, Bađi, Jovana Lončarević.kao i prijatelji i medijski pokrovitelji festivala.
Nagrade za životno delo dobili su Ivana Šasić, Ljuba Lukić, Goran Vukosić, Nela Vidaković, Jovan Rankić, Dragan Popović, Boban Višnjić, Vladimir Jakić i Siniša Kajmaković.

Po završetku festivala publici se predstavio i direktor Radenko Jurošević (tekstopisac), koji se zahvalio na velikom odazivu, a zatim učesnicima čestitao na osvojenim nagradama.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.
WordPress PopUp Plugin