fbpx
spot_img

„Milenini izvori“ u Galeriji USUD prestone Dobrače

Da velika umetnost nije samu u velikim galerijama gradova i metropola, u nedelju 16. oktobra dokazao je Dragan Jovović u Galeriji USUD prestone Dobrače na tradicionalnim 22 – im  „Mileninim izvorima” organizovanjem pesničkih susreta, uručivanjem „Zaveštanja” mladim pesnikinjama, organizovanjem slikarske izložbe, recitala pesama Milene Jovović i gostujućih pesnika.

Događaj je otvorila profesor Slavica Đukić Dejanović, koja je istakla da je Dragan današnjim događajem prizvao žive, ali i uskrsao neke umetnike izložbom slika: Peđe Milosavljevića, Nedeljka Gvozdenovića, Petra Omčikusa, Marije Maskareli.

Tradiciju „Zaveštanje” pesnikinje Milene Jovović, koja brine o pesničkom podmlatku na „Milenim izvorima” uručila je Milena pesnikinjina unuka, pesnikinjama Dajani Lazarević i Olgi Dragaš.

Dragoljub Jevremović je recitovao svoje pesme, a o njegovom i Mileninom stvaralaštvu govorio je profesor Golub Jašović koji je istakao:

„Grad Kragujevac treba da sučuva pesnička dela Milene Jovović izdavanjem njenih sabranih dela.”

Svojim stihovima prestavila se i dečiji pesnik doktorka Radmila Šehić i pesnik Radenko Bjelanović. Stihove govorio glumac Žarko Jovanović, koji je dostojanstveno zamenio pokojnog kolegu „Kešu”.

Organizator poetske svetkovine Dragan Jovović je sa svim učesnicima  pre zvaničnog dela posetio je grob pesnikinje Milene Jovovović.

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.