fbpx
spot_img

Mili može od Milivoje: Tetke i Fejsbuk

Posebno mesto među prijateljima na Fejsbuku, kod svih nas, zauzima bliža i dalja rodbina, s tim što hordu ove grupe koju jednostavno morate da prihvatite, iako realno ne želite, predvode tetke! Nema sumnje da je tetka najvažniji rod, posebno ako dolazi sa majčine strane. Prava tetka je rođena sestra majke koja vas je rodila i to je ukorenjeno, nepisano pravilo naše tradicije. O.K. je i tetka sa očeve strane, nije ni strina ni ujna, što jeste važno, ipak tetka je tetka kada je izdanak loze vaše majke!

Svi mi koji imamo sreću da su nam tetke digitalno pismene, svakodnevno se susrećemo sa najluđim mogućim oblikom virtuelnog ponašanja. Koliko god je voleli, i koliko god ona bila dosadna, a tetke jesu i to, jednostavno je morate prihvatiti na listu prijatelja. Ukoliko to ne uradite, ona će istraživati ko je od ostale rodbine na vašoj listi, zaliće se i ispitivati ih zašto baš nju ne prihvatate, a nije isključeno da će da potegne veze i kod vaše majke. Jer, sestre su to.

Tetka opsesivno lajkuje i komentariše sve živo, i što razume i što ne razume. Obraća vam se nadimkom koji vam je smislila kada ste imali dve godine, koji samo za nju još uvek ima smisla i intimno značenje. Nakon lajkovanja i komentarisanja, tetka obavezno pošalje i sms poruku ili pozove telefonom da kaže da je sve videla i lajkovala. Tetka razmišlja srcem, jer niko ne voli kao tetka, pa će bez problema u komentaru napisati nešto što će vas izblamirati, u mom slučaju: „Sestriće, gledala te je tetka na teleiziji. Bio si odličan! Oduvek sam znala da si stvoren za to, još kao mali znao si sve pesme Lepe Brene. Sećam se kako si nam pevao, da li se ti sećaš? Ljubi te tetka.Da tetka, sećam se! Fotografije sa mora i plaže tetka lajkuje ali komentariše u svom stilu: „Maži se kremom Mićo, imaš svetao ten. Uživaj.Aman tetka!

Ne znam da li ste primetili vezu između tetke i stikera?! Niko nema stiker kao tetka. A ne, stiker se ne može stikerom nazvati dok ga ne nakači tetka. Taj dizajn, te boje, veličinu, cveće, srca, praporce, leptiriće i ko zna koja još čudesa svet video nije. Tetkin stiker zauzme pola zida na Fejsbuku i da nećete- morate da ga primetite! Čvrsto verujem da tetke dizajniraju ili učestvuju u biranju stikera koji će se pojaviti na tržištu.

Tetka je realno car, jer tetka ne mari da li vam njeno ponašanje izaziva transfer blama. Nju jednostavno „boli pišinger“ kada je u pitanju vaše mišljenje o njenom ponašanju na društvenim mrežama. Tetka jednostavno voli, i smtra da je način iskazivanja te ljubavi jedini tačan i ispravan. Davno sam čuo da „Umiljato jagnje dve tetke sisa“ i „Tetka po tetka, long plej ploča“, i to je apsolutno tačno. Ja ploču nisam snimio jer nemam sluha, ali tetke imam. Šalu na stranu, najlepše reči o tetki napisao je Duško Radović: „Mame, rađajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepši, nezamenjivi dar svakom detinjstvu.“ Ja bih dodao i životu uopšte!

Facebook: Milivoje Mili Čolić

Instagram: @milicolic

Twitter: @ESTRADAnje

Foto: Saša Mihajlović

Prethodni tekstKarikatura dana
Sledeći tekstDnevna doza aforizma
Milivoje Mili Čolić
Milivoje Mili Čolić
Autor bloga "ESTRADAnje", rođeni je Beograđanin, pa o velikim praznicima ostaje kod kuće. Egocentričan je i smatra da su muškarci lepši, a žene jači pol. Mili ne veruje u istinu, jer svako ima svoju, zato najviše pažnje obraća na iskrenost. On ne piše istinu, već piše iskreno!